Gretta

David Copperfield szigete: a Musha Cay

2020. május 10. - Gretta

A mesés Bahamákon található David Copperfield egzotikus álomszigete, a Musha Cay, amely sokak szerint a világ egyik legszebbje is. Az biztos, hogy kevés ilyen szép hely van a Földön - nézzünk is körbe rajta!

A Bahamákon lévő Nassau fővárosától 137 kilométerre délkeletre, az Exuma-szigetek között helyezkedik el David Copperfield illuzionista 283 hektáros szigete, amely sokak szerint a világ egyik legszebb magánszigete.  Bár több luxuskategóriás, privát szigeten elhelyezkedő szálloda is megtalálható a Bahamákon, Copperfield resortja egészen különleges. Mert, hogy a szigeten lévő resortot ki is lehet bérelni... egy az egyben!

Egy éjszaka ugyanis 12,5 millió forintba kerül a Musha Cay-en, ami egy all inclusive ár 12 fő részére. Ez lényegében azt jelenti, hogy az ár a szálláson kívül minden ételt, italt és szigeten lévő szolgáltatást (pl. saját komornyik, séf, jet ski, tenisz, horgászás, privát strand, hajóhasználat stb.) tartalmaz, beleérve a Musha Cay körüli, három másik kisebb sziget használatát is, melyek a magánéletet kívánják védeni (azt hiszem erre van is kereslet, ugyanis azoknak a nagyhatalmú politikusnak, tehetős üzletembereknek és hírességeknek, akik ide járnak nyaralni, igencsak fontos lehet a privát életük védelme).

A napi 11%-os adó, az oda-vissza utazás és a különböző fakultatív programok azonban nincsenek benne az árban - ezt pedig azért jó tudni, mert a nagyon drága nyaralásból könnyen lehet nagyon-nagyon drága nyaralás! 

De elég az adatokból és a pénzügyekből - nézzünk egy kicsit körül a szigeten! A Musha Cay-en öt darab, egymástól teljesen elkülönülő villa várja a vendégeket. Ezekből most kettőt mutatok meg nektek: egyik a legfelső képen látható, saját fehérhomokos tengerparttal rendelkező "Pier House", a másik pedig ezen a képen látható "Blue Point", ami (magától értetődő módon) a sötétkék falairól kapta a nevét.

A mahagóni bútorokkal berendezett Blue Point villa egészen lenyűgöző: többek között két hálószoba és két fürdőszoba található benne, legmesésebb pontja pedig ez a hatalmas dokk, ahol mindenféle fényűző vacsorákat is szoktak rendezni. Ha jól tudom, 2007-ben például itt volt a Google társalapítójának, Sergey Brinnek a szűkkörű esküvője is és ezen helyen tartották meg a próbavacsorát is.

Musha-Cay-12

Az biztos, hogy még a legexkluzívabb nászutas lakosztályokat is köntörbe veri a villa fő hálószobája, ahol nemcsak a mahagóni ágykeret gyönyörű, hanem a végtelen óceán látványa is...                                                                                       Musha-Cay-15

Így néz ki belülről a villa nappalija. Nekem nagyon tetszik ez a balinéz, dzsungeles hangulat és a szimmetrikus berendezés, de kicsit olyan, mintha túlzsúfolták volna a teret... Szerintetek?

Musha-Cay-14

A Pier House strandvillája mellett pedig a pálmafák alatt, rózsa-és virágvízben kényeztethetik magukat a vendégek egy-egy fárasztó nap után. Ilyen mesés környezetben, ennyire fantasztikus kilátással biztosan nem lehet nehéz ellazulni!

Aki viszont aktív pihenéssel töltené az idejét, az a sziget közepén lévő konditermet és teniszpályát is meglátogathatja. Ha viszont ez sem nyerné el a vendégek tetszését, úgy különböző kalandos és vízi sportok közül is válogathatnak...

A Musha Cay ugyanis rendelkezik egy eldugott kis barlanggal, melyet csak a tenger felől (vagy nagyon meredek, sziklás járatokon keresztül) lehet megközelíteni - sőt! David Copperfield egy zongorát, néhány sellőszobrot és egy hajótörött faroncsot is levitetett a tenger mélyére, hogy a búvárkodás szerelmesei szuper kalandos programokon vehessenek részt, egyből a szigete mellett! Az biztos, hogy itt nem lehet unatkozni...

musha-cay-bahamas-island.jpg

David Copperfieldnek egyébként nem ez az egyetlen szigete - ugyanis van neki még hét másik is a Bahamákon, egészen pontosan a képen látható, pirosan jelölt Musha Cay (és annak három "vendégszigete) mellett! Ez a 11 sziget összesen 40 különböző stranddal rendelkezik, a szakértők pedig csak Copperfield Bay-ként emlegetik. Az biztos, hogy az illuzionistának nem kell sokat azon gondolkodnia, hova menjen nyaralni...

A képeket köszönöm a Musha Cay-nek! Copyright © Musha Cay

 ————————————————————————————————————————————— 

 'A sztárotthonok' című cikksorozat további összeállításai:

Bon Jovi (Palm Beach) Bruce Willis (New York) Bruce Willis (Turks&Caicos) Celine Dion (Miami) Cher (Miami) Catherine Zeta-Jones & Michael Douglas (Mallorca) David Copperfield (Bahamák) Heidi Klum (Los Angeles) Jennifer Lopez (Miami) Jennifer Aniston & Brad Pitt (Los Angeles) Lionel Richie (Los Angeles) Pamela Anderson (Malibu) Pierce Brosnan (Malibu) Shakira (Miami) Sylvester Stallone (Los Angeles) Sylvester Stallone (Palm Beach) Sylvester Stallone (La Quinta) Walt Disney (Los Angeles) 

 —————————————————————————————————————————————   

süti beállítások módosítása