Gretta

Sylvester Stallone mediterrán villája Kaliforniában

2020. június 14. - Gretta

A mediterrán építészet büszkeségének is nevezhetjük Sylvester Stallone kaliforniai villáját, amibe egy pillanat alatt bele lehet szeretni! Nézzünk is körül benne! 

Sylvester Stallone, a Rocky és a Rambo filmek sztárja 2010-ben a kaliforniai Palm Springs és Palm Desert szomszédságában,egészen pontosan La Quintában vásárolta meg magának ezt az elképesztő, mediterrán stílusú csodavillát, melyet jelenleg 3,35 millió dollárért kínálnak az amerikai ingatlanpiacon. Érdekesség, hogy a villa megvásárlása után egy évvel a színész már meg is kívánt válni tőle, de azóta se tudja eladni - pedig az eredeti ár töredékéért, csaknem 1,5 millió dollárral kevesebbért kínálja. De nézzünk is körül benne!

kepernyofelvetel_204.png

A 2008-ban épült villa fantasztikusan jó területen helyezkedik el: a közelében hét különböző golfklub található, a rendkívüli szépségéről híres Joshua Tree Nemzeti Park (valamint a Coachella-völgy) pedig csak 10 perces autókázásra található a háztól, melynek hátsó udvara az elit La Quinta Resort & Club privát golfklubra néz rá.

A 465 négyzetméteres, kétemeletes villa négy háló- és öt fürdőszobával rendelkezik, külsejét pedig az olasz mediterrán stílus inspirálta, egy kis karibi ötvözettel - legalábbis Stalonne ingatlanügynöke szerint. Az ajtók duplaberakasú fából készültek, a ház magas belmagassága pedig egészen gyönyörű. 

A ház bejárata ehhez a kis előkerti teraszhoz visz minket, ahol mediterrán csempékkel kirakott szökőkutak, kovácsoltvas kerti bútorok és pálmafák sokasága is megtalálható, jobbra, a háztól nem messze pedig egy kis patak folydogál, mely a golfklub felé tart.

A ház belseje is rendkívül kényelmesnek tűnik: a berendezések bézses-barnás árnyalatokban tetszelegnek, a felületek többsége pedig fából vagy kőből készült. Semmi cicoma, semmi giccs, csupán néhány apró dekoratív tárgy és a figyelmet teljes mértékben magára vonó, hatalmas tradicionális kandalló van a nappaliban, melynek egyik feléből a konyhára és az étkezőre, valamint a medencés hátsó udvarra, a másik feléőből pedig a háló-és fürdőszobákba vezet az út.

A ház legszebb pontja kétségtelenül a tökéletesen megálmodott hátsó kert, mely medencével és jakuzzival, valamint kék-fehér mozaikcsempével kirakott kinti kandallóval egyaránt rendelkezik - utóbbira vessünk is egy közelebb pillantást, mert gyönyörű!

Azt hiszem, ennél tökéletesebb helyen nem is lehete szalonnát sütni. Jól gondolom? A jakuzzi és a medence csak pár lépésnyire helyezkedik el, akárcsak az apró kis patak, mert végigfolydogál az egész szomszédság területén.

Íme az említett kis patak, amely abszolút nem mély (néhol még a fél méteres mélységet sem éri el), ahhoz viszont pont elég, hogy közelebb hozza a természetet egy ilyen luxusvillához. Ugyan, ki ne szeretne egy ilyen hátsó kertet magának? Én legalábbis teljesen beleszerettem, egyszerűen elbűvölőnek tartom! 

Sylvester Stallone Residence - Humboldt Blvd, La Quinta, CA, USA

A ház az esti fényekben is gyönyörű, már-már mesebeli látványt nyújt. Azt hiszem, ez az a "nyaralóféle", amiről a legtöbben álmodozunk - azzal a különbséggel, hogy ez egy igazi otthon, benne minden széppel és jóval, amit a mediterrán-stílus kedvelői szeretnek.

Az összeállítás végeztével íme egy drónfotó a villa látképéről és a közelben lévő La Quinta Country Club golfklubról, a háttérben a Santa Rose és San Jacinto-hegység nemzeti emlékművéről. Hát nem csodálatos?

                    A képeket köszönöm Doyle Terry-nek és Douglas Elliman-nak. © Copyright Doyle Terry courtesy of Douglas Elliman  Még több képet a villáról a TPL ingatlanközvetítő cég oldalán találhattok! 

 

 'A sztárotthonok' című cikksorozat további összeállításai: 

Bruce Willis (New York)|Bruce Willis (Turks & Caicos)Celine Dion (Miami)| Cher (Miami)Catherine Zeta-Jones & Michael Douglas (Mallorca) | David Copperfield (Bahamák) | Heidi Klum (Los Angeles)| Jennifer Lopez (Miami) | Jennifer Aniston & Brad Pitt (Los Angeles)Lionel Richie (Los Angeles) | Pierce Brosnan (Malibu) Sylvester Stallone (La Quinta)Sylvester Stallone (Palm Beach)Walt Disney (Los Angeles) 

süti beállítások módosítása