Gretta

Téli álomvilla a mesés Coloradoban

2020. december 22. - Gretta

Az amerikai Colorado állam egyik legnépszerűbb részén, a sztárok imádta Aspen  mellett, Snowmass kis falujában helyezkedik el ez a minden luxussal felszerelt téli csodavilla, ahol minden bizonnyal fantasztikus élmény lehet az ünnepi szezont eltölteni. 

kepernyofelvetel_83.png

Maga a villa Aspen síparadicsomának közvetlen közelében, a sztárok imádta Snowmass Village nevű kis faluban helyezkedik el egy viszonylag eldugott, kanyargós zsákutcában, melynek közelében nem igazán van semmi - a sípálya mellett maximum a település központjában lévő pár luxusszálloda (a Viceroy Snowmass és a The Westin Snowmass), valamint az azokhoz tartozó butikok és éttermek nyújthatnak egy kis szórakozást. A sztárok és a nagyhatalmú politikusok viszont pont az ilyen "titkos" kis elit helyeket szeretik, ezért nem meglepő, hogy az itt található villákat is aranyáron adják...

kepernyofelvetel_91.png

Ez az 1998-ban épített, 10 hálószobás és 14 fürdőszobás (!) ház minden többgenerációs család igényét kielégíti: rengeteg különböző tér található benne, minden helyiség hatalmas és az óriási (medencével, jacuzzival és egy kis egzotikus sziklákba mélyített vízeséssel is rendelkező) udvar bőven nyújt elég élőteret akár 20-25 főnek is. Most lehet azon gondolkodni, hogy vajon ki a fenének kell egy ekkora ház, de higgyétek el: van rá igény, nem is kevés - a legtöbb környékbeli villa ugyanis pont ekkora méretekkel rendelkezik. De most nézzük meg belülről is a házat! 

kepernyofelvetel_85.png

A nappali (úgy, mint a ház többi része) egészen grandiózus: a belmagasság itt például a hat méter is eléri! A különleges íve fagerendáktól kezdve a kőkandallón át én mindent imádok ebben a helyiségben - igaz, a nagyon különböző színek és anyagok miatt kicsit összevisszának hat a látvány. 

kepernyofelvetel_86.png

Íme a második nappali, vagyis a társalgó, ami a perzsa szőnyegek, az ülőalkalmatosságok és a kőfelületek sokfélesége miatt szintén vegyes érzelmeket kelt bennem. Tény, hogy gyönyörű ez a villa, de azért a berendezéseket egy kicsit jobban átgondolhatták volna a lakberendezők...

kepernyofelvetel_87.png

A ház legjobb része ez a "bekuckózós" olvasósarok, ahol beszélgetni, társasozni, pihenni vagy csak egy jót borozni ugyanúgy jól lehet. Imádom, a kanapé mögött húzódó hatalmas ablakokat, bár én biztosan nagyobb dohányzóasztalt raktam volna a társalgó közepére.

kepernyofelvetel_88.png

Íme az egyik hálószoba a tízből. Méretéből kifolyólag biztosan nem ez a legnagyobb, de ha jól látom, van hozzá egy gyönyörű kandalló, egy egész nagy erkély és egy walk-in fürdő is, ami azért nem rossz. Külön kiemelném az ágykeretet, ami a villában található berendzések közül a kedvencem lett.

kepernyofelvetel_90.png

A fürdőszoba legnagyobb éke kétségtelenül a szoba szélességét teljes mértékben elfoglaló kád, melyet ügyesen az ablak mellé helyeztek a tervezők. Egészen varázslatos lehet esténként a havas tájban gyönyörködni egy forró fürdő közben - és már a virágmintás tapéta közel sem a legjobb választás, azért egy ilyen fürdőt szerintem bárki szívesen elfogadna magának!  

kepernyofelvetel_93.png

A legjobbat a végére hagytam: a villa nyáron is élvezhető... sőt, sokaknak csak akkor élvezhető igazán! A drónfelvételről látszik a már korábban említett medence és a hozzá tartozó napozóterasz, a félig-meddig árnyékban lévő jacuzzi, valamint a gyönyörű füves udvar, ahol a gyerekeknek annyi tér van a mókázásra, mint sehol máshol. Nos, nektek hogy tetszik?

A képeket köszönöm a Global Mansionnak! Copyright Copyright © Global Mansion 

 ————————————————————————————————————————————— 

 Még több mesés ingatlanról a további összeállításokban olvashattok:

David Copperfield szigete a Bahamákon|Egzotikus álomvilla a Bahamákon|Festői rezidencia a Comói-tó partján|Florida legpazarabb álomvillája|Karibi villa Mostique-szigetén|Lenyűgöző fára épített ház Angliában|London legexkluzívabb luxuslakása|Modern luxusvilla Portugáliában|Pazar luxusvilla a Turks-és Caicos szigeteken|Téli álomvilla Coloradoban|Tóparti luxusvilla Coloradoban|Vízparti csodavilla Floridában

—————————————————————————————————————————————

 

süti beállítások módosítása