Gretta

Pierce Brosnan malibui álomotthona

2021. április 28. - Gretta

Mint a hollywoodi "nagy öregeknek" általában, úgy az egykori James Bond is szuper ingatlanokkal büszkélkedik, ám nemrégiben úgy döntött, hogy megválik attól a mesés malibui háztól, ami 21 évig az otthonául szolgált. Mit is mondjak... egy egészen elképesztő ingatlanról van szó.

15_5.jpg

Íme, a villa! Ha Malibura gondolunk, akkor általában a széles tengerpart, egymás hegyén-hátán épült panorámás luxusházak jutnak az eszünkbe - hát ennek egy kicsit elitebb helye van. Megvan a világ egyik legszebb útjának is nevezett Pacific Coast Highway? Az fut a ház mögött! És a mesés El Matador Beach Kaliforniában? Kb. 200 méter innen, ettől az ingatlantól. Szóval ez egy szuperkülönleges villa, a világ egyik legszebbje, még a környékbeli házak között is ez az ingatlan rendelkezik a legtöbb térrel és a legnagyobb udvarral. Nézzünk is körbe benne! 

16_5.jpg

A házat még Pierce Brosnan építette a negyedik James Bond filmjének, a "Halj meg máskor"-nak a bevételéből. Azért esett pont a balinéz stílusra a választása, mert abban az időben mindig Thaiföldre jártak nyaralni a családjával és úgy akarta magát érezni az otthonában, mintha vakációzna. Mondjuk, ki ne akarná?! Előtte mondjuk pár évig egy ranch-stílusú villában laktak, ugyanezen a telken, de azt hamar kinőtték és valami egyedit akartak létrehozni az Albino Construction segítségével. Az építkezés kisebb-nagyobb leállásokkal 10 évig tartott. De megérte, mert igazán stílusos lett a ház.

17_3.jpg

Az ingatlan 1126 négyzetméteres és van benne minden, amire gondolsz. Vendégház, öt hálószoba walk-in gardróbbal, 14 fürdőszoba (minek ennyi fürdő?) és 36 méter privát partszakasz Malibuban. Itt mondjuk annyira strandolni nem lehet, ez nem az a fehérhomokos rész, inkább sziklásabb, de nincs ok a szomorkodásra, mert a ház medencéje és napozóterasza egyszerűen szuper!

18_2.jpg

Olyan, mintha egy luxus resortban lennénk a Maldív-szigeteken, de nem, ez Pierce Brosnan háza, aki itt szokta sütni a szalonnát. Na jó, lehet, hogy inkább csak vattacukrot szokta itt pirítgatni (vagy még azt se), de azért értitek a lényeget. 

19_2.jpg

A ház, a kerti bútorok és a belső berendezés döntő többsége tikfából, azaz indiai tölgyből készült, ami rendkívül strapabíró és jól bírja a nedvességet. Ha jól tudom, a legtöbb thai templomot is ebből a fából építik meg, de azért mérget ne vegyetek rá, mert a beton és a fa imitáció azért jóval olcsóbb, ez egy drága anyag.

20_6.jpg

Íme a medence, amit a hatalmas szél miatt nem az óceánnal szemben, de még csak nem is a ház elé építettek, hanem a lehető legárnyékosabb helyre, a vendégház és a villa közé. Jó ötletnek tartom, nagyon tetszik, hogy itt nemcsak a dizájnon, hanem a növényeken is látszik a balinéz-feeling, abszolút nem azt a hatást kelti ez az ingatlan, mint amire az ember eredetileg számít. És ezt most jó értelemben mondom. 

21_5.jpg

Ez a ház eleje, jobbra van a duplagarázs, a két belső medencével is rendelkező spa, a konditerem és a személyzeti szálló. Igazán pompás, én odáig vagyok érte! Mondhatnám, hogy ez egyik kedvenc azok közül a sztárotthonok közül, melyeket eddig bemutattam, bár Stallone "szerény" 3 millió dolláros La Quinta-i otthona is dobogós a maga mediterrán stílusával. 

22_4.jpg

Ezek után  persze jogosan felmerül a kérdés, hogy vajon miért akarja eladni ezt a mesés malibui ingatlan Pierce Brosnan? Állítása szerint azért, mert már csak ritkán tartózkodik Kaliforniában, akkor is főleg csak szállodákban száll meg, mert az egykori otthonában már se személyzet, se étel-ital nincs ilyenkor - fő bázisa már Hawaii, azon belül is Kauai északi partja, ahol már többé-kevésbé 15 éve él a feleségével, most pedig végleg kiköltöztek. Nos.. azért az se lehet rossz, sőt! 

b02f4a2ea3b50ec9b4775df2aad2cc91.jpg

Ezt a házat egyébként 100 millió dollárért (!) kínálják (kb. 31 milliárd forint), ami még Kaliforniában is nagyon soknak számít - dehát Maliburól van szó, a környékbeli házak pedig pont ennyit érnek. A Whatsapp applikáció feje, Jan Koum például 125 millió dollárért vette meg a szomszédos házat, ami egyébként semmivel se jobb ennél, sőt.... Ha tehát Malibu, akkor pengetni kell! Kíváncsian várom ki és mikor veszi meg ezt a csodálatos ingatlant. Nektek hogy tetszik? 

A képekért köszönet Mike Helfrich for Chris Cortazzo of Compass! © Copyright Mike Helfrich for Chris Cortazzo of Compass 

'A sztárotthonok' című cikksorozat további összeállításai:

Bruce Willis (New York)|Bruce Willis (Turks & Caicos)| Celine Dion (Miami)| Cher (Miami)Catherine Zeta-Jones & Michael Douglas (Mallorca)| David Copperfield (Bahamák) |Heidi Klum (Los Angeles)| Jennifer Lopez (Miami) | Jennifer Aniston & Brad Pitt (Los Angeles)Lionel Richie (Los Angeles) | Pierce Brosnan (Malibu)Sylvester Stallone (La Quinta)Sylvester Stallone (Palm Beach)Walt Disney (Los Angeles)  

 

süti beállítások módosítása