Gretta

Így néz ki London legexkluzívabb luxuslakása

2021. május 08. - Gretta

Vegyünk egy körpanorámást lakást, mondjuk egy fővárosban, nevezetesen a világ egyik legdrágább helyén, Londonban. Neked megérne 72 milliárd forintot?

Nem elírás, tényleg ennyibe kerül a brit főváros jelenlegi legdrágább ingatlanja, mely egy 1747 négyzeteres szuperapartman. A lakás természetesen London legnívósabb helyén, Knightsbridgeben található, a város legexkluzívabb szállodái, a Bvlgari Hotel és a Mandarin Oriental mellett, a Hyde Park déli részével szemben. A környék igazán pompás: egyik felén a zöldellő gigapark, a másik felén pedig a luxusüzletek (pl. Rolex, Givenchy, Harvey Nichols, Harrods,) és a nívós éttermek (pl. Buddha-Bar London, Zuma London) helyezkednek el, de a hatalmas Imperial College London és a nagykövetségi szféra sincsen túl messze. 

1_84.jpg

A majdnem kétezer négyzetméteren elterülő lakás egy körpanorámás duplex - ami lényegében azt jelenti, hogy két emeletből áll. Összesen öt hálószoba és hét fürdő található az apartmanban, de az ingatlanosok szerint még két hálót könnyen ki lehet alakítani a gardrób-és a dolgozószobák átalakításával. A legnagyobb szoba 200 négyzetméter (!) nagyságú, két fürdővel és két gardróbbal, valamint egy 270°-os Hyde Park-ra néző panorámával. Sejtésem szerint ez a fotón látható nappali mellett lehet, de képet nem közöltek róla. Gondolom ez már túlságosan is "top secret" lenne. 

2_84.jpg

A nappali más megvilágításból. Nekem kicsit durva, enyhén giccses, pedig kifejezetten kellemes lakás is lehetne. A mintás-lyukas fal funkcióját nem értem, talán egy hatalmas gigakandalló lehet benne? Vagy az a liftnek a helye? Fogalmam sincs, erre nem találtam magyarázatot, pedig kerestem. Ha van tippetek, mondjátok el kommentben.

3_71.jpg

Itt is van az egyik hálószoba. Jó, ez biztosan nem az a 200 négyzetméteres lakosztály, amiről beszéltem - de ahogyan már mondtam, a lakásról csak hívogató képeket töltöttek fel, többet nem. Nagyon rendben vannak a színek, kifejezetten kellemes az egész, bár kicsit túl sok mindent raktak az ágyra. Azt a 17 párnát mondjuk biztosan nem a ház úrnője fogja rendezgetni, meg fel-le pakolgatni, de jól néz ki. Mondjuk nekem nem is annyira jön be, de kinek mi...

5_58.jpg

Ez a közlekedő, azaz a "hall". Még a Dubaiban lévő luxusplázákat is kenterbe veri ez a látvány. Az a yacht jut róla eszembe, amit még két évvel ezelőtt mutattam be nektek, de még az is szolidabb látványt nyújt ennél. Szerintem külön személyt alkalmaznak arra, hogy valaki csak a tükröket tisztogassa, mert az nem létezik, hogy egy takarítónő vagy házvezetőnő ennyi felületet tisztán tartson egyszerre! Ehhez egy külön csapat kell!

4_65.jpg

És a fürdő. Az egyik. Minden márvány és LED... és tükör és modern. Nem is számítottam ennél visszafogottabbra, komolyan. Persze gyönyörű, de... Az egész lakás olyan rideg. Vannak azonban olyanok, akiknek pont ez jön be. Én maradok Pierce Brosnan malibu házánál, ami mondjuk ennek "csak" a felébe kerül.

Az ingatlan jelenlegi tulajdonosai egyébként a Candy-fivérek, akik abból gazdagodtak meg, hogy lerobbant, régi belvárosi lakásokat vásároltak meg; alaposan kipucolták és cicomázták őket, majd jó pénzért eladták őket. Egészen pontosan 86 db ingatlan áll birtokukban abban a felhőkarcolóban, amelyben az említett luxusapartman is található. Ja, egyikük pedig, Nick Candy a gyönyörű Holly Valance énekesnő férje - aki ilyen életszínvonal mellett nem is csoda, hogy lemondott az énekelgetéssel járó állandó koncertezésről. Az biztos, hogy a család nem aprózza el és ki akarja maximalizálni a lakás árbevételét. De szerintetek megér ennyit? Várom kommentben a véleményeteket! 

A képeket köszönöm a C&C Copyright © C&C

 ————————————————————————————————————————————— 

 Még több mesés ingatlanról a további összeállításokban olvashattok:

David Copperfield szigete a Bahamákon Egzotikus álomvilla a Bahamákon Festői rezidencia a Comói-tó partján Florida legpazarabb álomvillája Karibi villa Mostique-szigetén Lenyűgöző fára épített ház Angliában London legexkluzívabb luxuslakása Modern luxusvilla Portugáliában Pazar luxusvilla a Turks-és Caicos szigeteken Téli álomvilla Coloradoban Tóparti luxusvilla Coloradoban Vízparti csodavilla Floridában

—————————————————————————————————————————————

 

süti beállítások módosítása