Gretta

Florida legdrágább magánszigete

2021. július 04. - Gretta

Ez a minden rekordot megdöntő floridai magánsziget nemcsak gyönyörű, de hatalmas is: több ház, vendégvilla és egy 15 fős jachtkikötő is található rajta.

Florida egyik legszebb részén, a mesés Florida Keysen található az USA egyik legmesésebb és legnagyobb privát szigete, mely az elmúlt pár napban talált gazdára kicsivel több, mint 3 milliárd forintért - soknak hangzik, de azért amit kínál, ez egész egyszerűen csak aprópénz. A sziget elképesztően néz ki, szóval vessünk is rá egy pillantást!

private-island-marathon.png

A majdnem két hektáros sziget Florida (és az USA) egyik legdélebbi részén, a mesés Florida Keysen található, ahonnan már csak 30 perc helikopterútra találhatóak a Bahama-szigetek - ez egyébként a hely egyik legnagyobb előnye is, mert a legtöbben, akik ebben az államban vesznek ingatlant, általában nem tudják, hogy +1 óra autókázással szinte a karibi szigeteken lehetnek... Most itt, eme mesés helyen került fel a az ingatlanpiacra a 3 milliárd forintot érő magánsziget, mely egyébként minden idők legdrágább floridai magánszigete is.

private-island-marathon-3.png

A sziget másik előnye mindenképpen a hatalmas kikötője: akár 15 óriási jacht is kényelmesen elfér itt - ami azért ritka, mert Florida Keys partjai egyébként elég sekélyek és kevés olyan szigetet lehet itt találni, ahol nemcsak egy, hanem egyszerre több hajó is le tud horgonyozni. Ez a sziget ilyen, mivel igencsak mély víz veszi körül - a fürdőzés mondjuk pont ezért kicsit körülményes lehet, de a fehér homokos strandok elején itt is meg tud mártózni az, aki nem tud úszni; a mesés medencékről nem is beszélve... És most nézzünk is vele a sziget fő rezidenciájába!

private-island-marathon-2.png

Ahogyan egy ilyen mesés magánszigettől az várható, nemcsak a part, a kikötő és a sziget élettere van nagyon rendben, hanem azok a luxusvillák is, melyek rajta vannak. Most a szigeten található fő villát mutatom be nektek, melyből csak úgy árad a magas minőségű luxus...

miami-mansion-2.jpg

A fő háznak öt háló-és hat fürdőszobája van, mindez két szinten. A mediterrán stílusú főépületet egy óriási erkély veszi körül - Chernek is ilyen villája van egyébként Miami közelében, azt is imádom -, a nyílászárók pedig a legmodernebb hurrikán-és tornádókészültséggel vannak felszerelve. Már-már betörhetetlenek, de ezt a következő fotón látni is fogjátok.

miami-mansion-3.jpg

Teljesen máshogy nyílnak, mint az egyébként Magyarországon megszokott: ha jól látom a csúszkálás módszerrel lehet őket ki-és becsukni, tehát egymásra és a ház keretjére támaszkodnak, nem egy gyenge is elfordítható kilincsre, ami szuper. A színek, a bútorok és az egész összhatás nagyon rendben van, bár kicsit élettelennek, üresnek tűnik. Nem baj, a következő tulaj biztos rendesen be fogja majd lakni.

miami-mansion-4.jpg

Következzen a konyha! Sokszor kéritek, hogy a házak konyháit ill. fürdőszobáit mutassam meg, mert jól tudtok belőlük inspirálódni - nos, ebből bőven lehet. Ez a konyha egyszerűen mesés: úgy van benne minden négyzetcentiméter kihasználva, hogy közben egyáltalán nem tűnik zsúfoltnak vagy túl soknak - persze, a színek, a munkafelületeket és a csillár kérdése már ízlés-és stílusfüggő, de ezeken könnyen lehet változtatni. 

kepernyofelvetel_597.png

A fő hálószobák egyike kicsit afrikai életérzést kelt, de a szobroktól itt is könnyen meg tud szabadulni az, akinek ez nem tetszik. Az viszont egészen bámulatos, hogy az ébredéstől kezdve csak pár métert kell tenni a csodás, fehér homokos strandig és a gyönyör pálmafákig, meg persze a tengerpartig. Hát nem mindenkinek ez az álma? Azt hiszem, mert önmagában ezért az élményért megéri több milliót fizetni, ha pedig a sziget többi részére gondolok, én egyáltalán nem sokallom azt a 3 milliárd forintot. Végtére is, Sylvester Stallone tízszer ennyiért (!) árulja a kaliforniai villáját Beverly Hillsben - a képeket elnézve pedig, nem biztos, hogy inkább azt választanám.   

A képeket köszönöm Andre van Rensburg Ocean Sotheby’s International Realty Copyright © Sotheby’s International Realty

 ————————————————————————————————————————————— 

 Még több mesés ingatlanról a további összeállításokban olvashattok:

Bon Jovi (Palm Beach) Bruce Willis (New York) Bruce Willis (Turks&Caicos) Celine Dion (Miami) Cher (Miami) Catherine Zeta-Jones & Michael Douglas (Mallorca) David Copperfield (Bahamák) Heidi Klum (Los Angeles) Jennifer Lopez (Miami) Jennifer Aniston & Brad Pitt (Los Angeles) Lionel Richie (Los Angeles) Pamela Anderson (Malibu) Pierce Brosnan (Malibu) Shakira (Miami) Sylvester Stallone (Los Angeles) Sylvester Stallone (Palm Beach) Sylvester Stallone (La Quinta) Walt Disney (Los Angeles) 

————————————————————————————————————————————— 

 

süti beállítások módosítása