Gretta

A világ 10 legszebb étterme

2021. augusztus 25. - Gretta

Akárcsak a világ legszebb rooftop teraszát, a világ legszebb éttermeit is pontozhatták a TripAdvisor szemfüles látogatói, akik véleménye alapján a következő tíz étterem nyerte el a leginkább a tetszését. Nektek hogy tetszenek?

10.png

10. Mistico Restaurant, Armacao dos Buzios, Brazília

Még a Google vélemények szerint is igencsak magasra (egészen pontosan 4.8 csillagra az 5-ből) lett pontozva ez az elképesztően szép étterem, mely Rio de Janeiro városától kb. 200 kilométerre keletre helyezkedik el Manguinhos félszigetén, Armacao dos Buzios településén, ami lényegében egy turistákra "szakosodott" kis tengerparti város, Bridgette Bardot egyik nagy kedvence. A főleg tengeri herkentyűkre specializálódott étterem árkategóriája $$$$, ami magyarul nagyon-nagyon drágát jelent, de itt már biztosan tudnak jól főzni is; a fantasztikus környezetért pedig nincs mese, pengetni kell. 

101_510423569.jpg

9. Ristorante Pizza Incontro, Limone sul Garda, Olaszország

Csodálatos környezetben, a Garda-tóra néző panorámával rendelkezik a Ristorante Pizza Incontro, ami a nevéből adódóan a klasszikus olasz ételeket (pizzákat, tésztákat stb) kínál a vendégeknek. Maga az étterem egy teraszon, egy rooftop teraszon helyezkedik el, a mesés kilátás miatt pedig nem gondolták túl a berendezést, igazából műanyag-rattan bútorokkal megoldották az egészet. Az egész viszont páratlanul néz ki, még így képen keresztül is, abban azonban nem vagyok biztos, hogy valóban ez az étterem Olaszország egyik legszebbje.

8.png

8. Opso, Dubai, Egyesült Arab Emírségek

Dubai egyik legpanorámásabb étterme, a modern görög ételeket kínáló Opso a Dubai Mallban helyezkedik el. Nappal is szép, de az esti fényekben egyenes káprázatos innen a felhőkarcolók látványa, meg persze a szökőkút fényjátéka is. Bár a Google szerint az ételek minősége "csak" 3.9 csillagot ér el az 5-ből, tény, hogy aki ilyen kilátásban fogyaszthatja el a reggelijét, vacsoráját, az kevésbé fog törődni azzal, mennyire tökéletes maga az étel (legalábbis én így vagyok vele). Helyi árak tekintetében ez egy $$ kategória, tehát azért nem megfizethetetlen.

7.png

7. Sabayon, Kuala Lumpur, Malajzia

Malajzia egyik legdrágább tetőtermi étterme a stílusos, elegáns, magas beltérrel rendelkező Sabayon Restaurant, melynek belső fényei mindig az adott napszakhoz igazodnak, ezzel biztosítva a kifogástalan kilátást Kuala Lumpur felhőkarcolóira. Az  Equatorial Plaza 51. emeletén található, modern európai ételeket kínáló étterem egyébként igazi fogalomnak számít az országban, nehéz asztalt szerezni, most pedig aztán tényleg lehetetlen, mert jelenleg zárva is tart... 

5.png

6. The Grand Getaway by Grand Hyatt, Kuala Lumpur, Malajzia

Kuala Lumpur újabb gyöngyszeme a Grand Hyatt szállodában foglal helyet, tematikáját tekintve pedig egy repülős-színházos élményt kínál a vendégeknek. Ez alatt az értendő, hogy a képen is látható 3-as asztaloknál lehet csak helyet foglalni, a 360°-os szögben elhelyezkedő digitális képernyők pedig különböző virtuális valóságot jelenítenek meg - legyen az egy repülőgép belseje, egy maldív tengerpart vagy éppen a Grand Canyon. Az biztos, hogy itt igencsak nehéz lehet az ételre összpontosítani, azok viszont, akik szeretik a különleges vendéglátóhelyeket, azoknak a páratlan The Grand Getaway is el fogja nyerni a tetszését. 

rchkkow_00196.jpg

5. Tin Lung Heen, Hong Kong, Kína

A Ritz-Carlton Hong Kong szállodájában lévő $$$$ árkategóriájú kantoni étterem két Michelin-csillaggal rendelkezik (pontosan az itteni konyhai személyzet és a séf már két Michelin-díjat kapott a munkásságáért), látványban pedig egészen elképesztő panorámát biztosít Hong Kong felhőkarcolóira. Dizájnos bútorok, tökéletes környezet és remek gourmet ételek - nagyjából így lehetne jellemezni a 102. emeleten lévő Tin Lung Heen éttermet, melynek 8 darab különleges alkalmakra kibérelhető exkluzív vacsoraszobája is van.

309995836.jpg

4. I Due Roccoli, Iseo, Olaszország

A 25 km hosszú Iseo-tóval szemben található az I Due Roccoli négycsillagos szállodájának az étterme, mely tökéletes panorámában nem szűkölködő látványt biztosít az étterem teraszán helyet foglaló vendégek számára. A hely nagyon népszerűnek számít az esküvőszervezők körében, szeretnek itt sokan megesküdni, ami a háttérre nézve egyébként nem meglepő. Az ételek egyébként nem kifejezetten sokfélék, a választék kevés, a Google vélemények alapján viszont nagyon is fenséges étkeket készítenek itt.

3_1.png

 3. Dor, Újtohán, Románia

Sajnos magyar étterem nem került be a TOP10-be (sajnos még a TOP100-as listába sem), román szomszédaink viszont egészen a bronzéremig vitték a Brassó közelében lévő Újtohán apró kis falvacskájában található Dor étteremmel. 

2_2.png

2. Le Grill Restaurant, Prága, Csehország

Az összeállításban talán csak ennél az étteremnél érzem, hogy ez igen... ennek tényleg helye van a listában. Az impozáns hely az ötcsillagos The Grand Mark Prague szálloda hátsó kertjében kapott helye, de persze belső terei is vannak, melyek ugyanilyen meghittek és romantikusak, mint a képen látható étteremrész. A Google szerint ez az étterem $$ árkategóriájú, tehát se nem olcsó, se nem drága - mindenképpen javaslom a meglátogatását, ha Prágában jártok és romantikázni lenne kedvetek. Egyszerűen mesés hely! 

1_6.png

1. Koral Restaurant, Bali, Indonézia

Bali legimpozánsabb szállodáinak közvetlen közelében, a Nusa Dua tengerparttól nem messze, az Apurva Kempinski Hotelben helyezkedik el ez a víz alatti étterem, mely a 2021-es Trip Advisoros vélemények alapján a világ legszebbje. Nos, aki szereti a hasonló körítést, az mindenképpen odáig lesz tőle, aki viszont nem értékeli az óceán világát, az sajnos nem fogja magát itt jól érezni, mert lényegében az egész étterem olyan érzetet kelt, mintha a tenger mélyén fogyasztanád el a vacsorádat. Nektek hogy tetszik? 

Az összeállítás a 2021 Tripadvisor Travellers’ Choice Best of the Best Restaurants Awards első tíz helyezettét mutatja be. Tapasztalataitokat, véleményeiteket várom kommentben. A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © Mistico Restaurant, Ristorante Pizza Incontro, Opso, Sabayon, The Grand Getaway by Grand Hyatt, Tin Lung Heen, I Due Roccoli, Dor, Le Grill Restaurant, Koral Restaurant  

—————————————————————————————————————————————

   'A világ legszebb éttermei' című cikksorozat további összeállításai:

Budapest  London 

 ————————————————————————————————————————————— 

 

süti beállítások módosítása