Gretta

Modern sziklaparti álomház Kaliforniában

2021. október 30. - Gretta

Van úgy, hogy az ember hiába néz egy ingatlant, egyszerűen nem tud mit hozzátenni - nos, ezzel a kaliforniai villával is ez a helyzet. Úgy tökéletes, ahogy van! Nézzünk is bele!

05_1_1.jpg

Első ránézésre egy teljesen megszokottnak mondható modern stílusú luxusházat láthatunk a fotón - igen ám, de ez is egy tipikusan olyan villa, melynek nem a hátsó kertje a fő látnivaló, hanem az eleje... Mutatom is nektek, hogy mitől olyan különleges ez a Los Angelestől pár kilométerre délre fekvő ingatlan, mely Laguna Beach egy csodás sziklaszirtes tengerpartján helyezkedik el.

04_4.jpg

Hát igen, a házhoz jár egy privát strand - többek között ezért olyan különleges.  Igen, jól olvastátok, egy magánstrand Kalifornia kellős közepén, amit csak a ház tulaja használhat! A finomhomokos tengerpart két sziklaszirt között húzódik meg - az erős hullámok, a nagy széllökések és a meredek sziklák miatt pedig egész egyszerűen más módon nem lehet megközelíteni, csak úgy, ha a ház kertjéből levezető lépcsősoron az ember lebattyog a saját lábán. Azért ez nagyon menő és rendesen felnyomhatta a már amúgy is nagyon extra ház árát - arról nem is beszélve, hogy már magából a házból fantasztikus kilátás nyílik az óceánra.

03-1.jpg

Ez a látvány tárul az ember elé, aki spontán kimegy naplementét nézni. Sok gyönyörű naplementés helyet láttam már, de ez tényleg egészen elképesztő lehet. Még a sztárok lakta Kaliforniában is csupán egy maroknyi olyan ház van, ami ilyen óceánparttal és ilyen kilátással rendelkezik - Pierce Brosnan egykori malibui villája mondjuk pont ilyen látvánnyal, de legalábbis nagyon hasonlóval büszkélkedhet, de azért nem ez az általános, sőt!

dsc7247.jpg

Azonban még a fantasztikus kilátás és a magánstrand sem volt elég a jelenlegi tulaj számára - aki egy milliárdos tech üzletember - tetszetős autókollekciójának ugyanis nem volt helye a villában,  legalábbis nem olyan és nem akkora, mint amilyenre ő vágyott. A tulaj megépítette tehát a képen is látható meredek, de annál látványosabb kanyargós utat a ház lenti szintjére és külön elkerekített egy részt a 6 (!) db sportautója számára. Sőt, még egy emelőszerkezettel rendelkező mechanikai szerelőállványt is épített a garázsába, hogy ha véletlenül az egyik kocsija rossz lenne, ne kelljen vinnie sehova, inkább jöjjön házhoz a szerelő.

58northlasenda37.jpg

Hát igen, ez már a luxus azon szintje, amit egy hétköznapi ember fel sem tud fogni. De ez még nem minden! A ház tulaja ugyanis még egy benti ablakot is vágatott a garázs melletti hangszigetelt moziszobájába, hogy filmnézés közben bármikor rá tudjon pillanatani az éppen aktuális kedvenc kocsijára - ez tényleg nem semmi, ilyet még én sem láttam sehol! 

58northlasenda29.jpg

A ház többi része sem semmi egyébként: ez például az egyik hálószoba a sokból, melynek van egy fantasztikus napozóterasza is. Az látszik, hogy a szoba nem túl nagy, de őszintén, mi kell még? Az ember ne legyen telhetetlen.

58northlasenda28.jpg

A fürdőszoba legalább akkora részt elfoglal, mint maga a háló - de egyébként nekem legalább kétszer akkorának tűnik. Nagyon jó megoldásnak tartom, hogy a fürdő közepére helyezett kádat egy üvegparavánnal szigetelték el; de a tisztálkodó helyiség egyetlen más pontját sem változtatnám meg. Pazar!

10-2.jpg

A nappali is ugyanezt a színvonalat nyújtja: a faltól falig tartó kandalló egész egyszerűen lenyűgöző, a kanapét is imádom, a kilátás pedig felbecsülhetetlen. Konkrétan olyan, mintha egy hajón lennénk, mert csak a végtelen óceán látszik! 

11-3_1.jpg

A nappali mellett található a giga nagy  konyha és a hozzá tartozó étkező. Akkor az egész, mint egy bálterem, nagyon tágas és világos - itt már biztos van helye minden lábasnak!

58northlasenda41.jpg

Az étkező jobb oldaláról nyílik a napozóterasz és a medence, ami tényleg mindenen túltesz... Mostanában egyre jobban tetszenek a modern stílusú ingatlanok és mit mondjak: ebbe egy pillanat alatt beköltöznék. Bár ki nem?!

58northlasenda04.jpg

Ezzel a mesés képpel vennénk búcsút ettől a gyönyörű ingatlantól - az biztos, hogy egy kivételes ingatlanról van, szó, de hogy megérte-e az árát, ami majdnem 30 millió amerikai dollár volt? Magyar pénznemre átszámítva az 9.5 milliárd forint, ami nagyon-nagyon sok pénz. Mindenki döntse el maga! Összehasonlításképpen: Pierce Brosnan malibui álomotthona 100 millió amerikai dollárért (kb. 31 milliárd forint) kelt el - igaz, az többszörösen nagyobb területen feküdt és a ház is jóval nagyobb volt. 

A képekért köszönet Leigh Ann Rowe & Toby Ponnay/Sotheby’s International Realty Mike Helfrich for Chris Cortazzo of Compass! © Copyright 

 ————————————————————————————————————————————— 

 Még több mesés ingatlanról a további összeállításokban olvashattok:

David Copperfield szigete a Bahamákon Egzotikus álomvilla a Bahamákon Festői rezidencia a Comói-tó partján Florida legpazarabb álomvillája Karibi villa Mostique-szigetén Lenyűgöző fára épített ház Angliában London legexkluzívabb luxuslakás Mesés luxusapartman Dubaiban Modern luxusvilla Portugáliában Modern sziklaparti álomház Kaliforniában Pazar luxusvilla a Turks-és Caicos szigeteken Téli álomvilla Coloradoban Tóparti luxusvilla Coloradoban  Vízparti csodavilla Floridában

—————————————————————————————————————————————  

 A honlap jelenleg formai és tartalmi átalakításon esik keresztül. A megújult weboldal 2022 januárjára várható. Köszönöm a türelmeteket! 

süti beállítások módosítása