Gretta

A Peak District Nemzeti Park mesés tájai – gyönyörű képekkel

2017. szeptember 29. - Gretta

Itt a bizonyíték, hogy ősszel is lehet mesés fotókat készíteni! Chris Gilbert és Mick Ryan fotósok az angliai Peak District Nemzeti Park-ban több napot töltöttek el, hogy a lehető legjobb fényviszonyok között készüljenek el ezek a csodálatos fotók. Ezúttal is köszönöm nekik, hogy a nagyvilág elé tárták ezt a különleges gyűjteményt!

A Peak District az Egyesült Királyság közepén, Liverpool-tól nyugatra, Londontól pedig 250 kilométerrel északra található, ahonnan már 3 óra alatt megközelíthető az M1-es autópályán haladva. A park két részre különíthető el: az északi Dark Peak (sötét csúcsok) mocsarakból és homokkő sziklákból áll, a déli White Peak (világos csúcsok) pedig a mészkődombok sokaságának ad otthont. 

A Tripadvisor-os vélemények szerint a nemzeti parkban Monsail Trail túraösvény a legnépszerűbb program, amit gyalogosok és a bringások mellett a mozgássérültek is könnyen tudnak teljesíteni, hiszen az út végig ki van építve betonnal. A Ridge Walk Mam Tor szintén felkapott túraösvény, de ezt már csak a jó kondiban lévőknak ajánlják, a legszebb kilátást pedig egyértelműen a Stanage Edge nyújtja, ami az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb sziklamászós terepe - bár, csak 25 méter magasan van.

Mick Ryan egyébként már a ’80-as évek óta nagy rajongója a parknak, ahol az évek alatt már több százezer fotót készített a kamerájával. Állítása szerint nem csoda, hogy a Peak District lett az Egyesült Királyság első nemzeti parkja, hiszen a meredek sziklaképződményeken és szurdokokon túl a hely nagyon is bájos: tele van állatokkal, kisebb-nagyobb folyókkal és patakokkal is.

Nektek hogy tetszik?

A Higger Tor nevű sziklás tájegység a Peak District Nemzeti Park legtöbbet fotózott látványossága.

A Ladybower Reservoir tó felett lévő kis viaduktot az 1940-es években építették Ashopton falu 100 lakosa számára: bár a falu már megszűnt létezni, a látkép még mindig csodálatos. 

A nemzeti park legmagasabb vízesését, a Kinder Downfalls-t felülről fotózták le, hogy a naplemente még jobban érvényesüljön

Ezeket a sziklaképződményeket évszázadok alatt alkotta meg a természet ilyen formájúvá - kevés ilyen szép tájat látni Angliában

A fotóspáros állítása szerint minden képek photoshop- és speciális effekt mentes, egyedül csak a megvilágítással játszottak a helyszínen.

A Sheffield melletti Big Mour-on több, mint 200 gímszarvas található - az évnek ebben az időszakában, szeptembertől novemberig egész gyakran mutatkoznak a párosodás miatt.

Ezen a helyen, 626-ban a Win Hill és a Loose Hill hegyek között sokat csatáztak az angolszászok .

A Howden tó gátján lezúduló víz elképesztő látványt nyújt az év mindegyik napján.

1761-ben fejezték be az olaszországi Riminiben található Ponte di Tiberio mintájára épült Three Arched Bridge-t (a háromlyukú hidat), ami a Chatsworth angol kúria mellett helyezkedik el. Frissen házasodott párok gyakran fotóztatják itt az esküvői albumukat - egyszerűen pazar helyszín.

süti beállítások módosítása