Gretta

2017 legjobb karácsonyi reklámjai

2017. november 21. - Gretta

Az év legjobban várt időszakában a világhírű márkák is kedveskednek egy kicsit nekünk: megható, romantikus és szemkápráztató reklámjaikat millió várják évről évre. Fogadjátok sok szeretettel 2017 legnépszerűbb karácsonyi kisfilmjeit!  

 

John Lewis

A John Lewis időről időre szuper karácsonyi tévéreklámokkal rukkol elő: tavaly az idei is nagyon cukira sikeredett, ám az előző évekhez képest nem vették ünnepire a figurát.

Az idén az „ágy alatt megbúvó szörny” tematikára építették a filmet, amihez egy Oscar-díjas forgatókönyvírót (Michel Gondry) és a The Beatles - Golden Slumbers klasszikusát vették elő.

ALDI

A szupermarket hálózat karácsonyi meséjében az ünnepi fogást és egy hóember orrát kiegészítő két cuki sárgararépa szeret egymásba – a végén pedig még egy kis viccelődésre is van idejük.

Heathrow Airport

Az idei nagy kedvencem! A repülőtér tavaly jelentkezett először karácsonyi reklámfilmmel, a készítők pedig - a nagy sikeren felbuzdulva - idén is követték a 2016-os jól bevált sémát, azaz Teddy macikkal forgattak egy megható, érzelmes és édes kisfilmet, ami lényegében egy macicsalád történetét meséli el.

Debenhams

Egy modern Hamuspipőke-sztorit dolgoz fel a Debenhams reklámja, ami idén is happy enddel végződik – annál is inkább, mert a minifilm végén sokak kedvence, Ewan McGregor is látható pár másodperc erejéig.

Sky Cinema

Nem a legünnepibb reklám, amit valaha láttam, de kétségtelenül édes a Sky Cinema kisfilmje, amelyben azt láthatjuk, hogyan hoz össze egy családot egy kultikus karácsonyi mozi, amit minden évben megnézünk. Kár, hogy A muzsika hangja című film helyett nem egy 30 évvel  „aktuálisabbat”, például a Resszkessetek betörőket rakták be a reklámba.

ASDA

A reklámban egy cuki kislány a nagyapjával együtt téved be az Asda karácsonyi csokigyárába, ahol olyan dolgok történnek meg, melyek korábban még a pöttöm lányka fantáziájában sem fordult elő.

McDonald’s

Még én is meglepődtem, hogy a vagány és vicces kisfilmjeiről is híres gyorsétterem milyen elbűvölő karácsonyi reklámot készített egy mekiben kajáló édesapáról és a tündéri kislányáról, aki gondosan vigyáz a megmaradt a kis sárgarépa nasijára, amit a Télapó rénszarvasainak szán – a végén persze, naná, hogy vissza kell menniük a mekibe!

Marks & Spencer

Idén nagy csalódást okoztak a kisfilm készítői, ugyanis semmilyen megható, megmosolyogtató vagy vicces reklámot nem sikerült összehozniuk – legalábbis nekem nem tetszik. A 90 másodperces minimoziban egyébként Paddington maci a főszereplő, aki a karácsonyi ajándékok megmentésén fáradozik. Szerintem elég gyenge lett, nektek mi a véleményetek?

Very.co.uk

Az internetes áruház animációs reklámja idén simán lekörözte a Marks&Spencer kisfilmjét. A történeben szereplő kislány sorra ajándékozza meg a tanárait és a barátait, egy éjszakai álom után viszont az ő vágya is végre valóra válik… Nagyon szívet melengető reklám!

TESCO

Ha jól tudom, idén öt karácsonyi kisfilmmel készült az áruházlánc, de a cikk megjelenéséig ebből csak az elsőt tudom nektek megmutatni, ami az ünnepi pulyakafőzésen kívül arra fókuszál, hogy minden ember máshogy ünnepli a karácsonyt. A reklámot egyébként sokan kritizálták, mert a 0.35-nél megjelenő muszlim család „hivatalosan” nem is ünnepli a karácsonyt.

süti beállítások módosítása