Gretta

A világ 7 legjobb karácsonyi vakációja

2017. december 10. - Gretta

Megszöknél az ajándékvásárlás őrületétől, a tömegtől, a kapkodástól és az állandó sütés-főzés kínjaitól? Összeszedtem nektek a világ legjobb célpontjait, ahol a Karácsonyt szuperül ki lehet élvezni - még akkor is, ha nem otthon töltöd az ünnepeket.

Korábban már meséltem arról, hogy milyen a karácsonyozás Nürnbergben, ahogyan a világ leggyönyörűbb karácsonyi kivilágításairól - köztük Disneylanddel, Londonnal és Tokióval - is olvashattatok már. Az azonban mindig foglalkoztatott, milyen lehet az ünnepeket egy egzotikus szigeten, pálmafák között vagy éppen a legnagyobb hóban, rénszarvasokat látva tölteni a Szentestét és karácsony reggelét. 

Hawaii, USA

„Mele Kalikimaka!” – azaz Boldog karácsonyt, hawaii nyelven. Már kiskorom óta nagyon szeretnék eljutni a Hawaiira, ami szerintem a világ egyik leggyönyörűbb helye lehet – karácsonykor pedig minden valószínűséggel egészen elképesztő élményt nyújt. Bár itt is van ünnepi felvonulás (Honolulu City Lights Parade), a Mikulás szalmaszoknyát visel a tradícionális piros-fehér kezeslábasa helyett, valamint nem szánnal, hanem kenuban érkezik a jó gyerekekhez. :)

Roaviemi, Finnország

Hol is lehetne jobb a karácsonyozás, mint a Mikulás hazájában? Egészen pontosan Rovaniemi városában, a helyi repülőtértől pár percre lévő Santa Parkban lakik a Miki, ahol igazi rénszarvasok húzta szánon, manók lakta kis épületekben, husky farmon, jegesmaci lesen és még csomó más szuper helyen is járhatunk – unatkozni tehát itt biztosan nem lehet! Még több programért keressétek fel a kisváros hivatalos honlapját!

Santa Claus, Indiana, USA

Alig 3000 lakosa van a kis településnek, ahol a december igencsak forgalmas időszaknak számít: gyermekek ezrei írnak levelet a Mikulásnak, amit a helyi posta dolgozói szeretettel meg is válaszolnak már 1914 óta. Santa Claus lakosai egyébként teljes mértékben a turizmusból élnek, a hely ugyanis tele van hotelekkel, motelekkel és éttermekkel is, de egy amfiteátrum, egy vidámpark, egy karácsonyi múzeum és egy külön Mikulás kastély is fent van tartva a látogatóknak.

New York, USA

Jégkorcsolyázni a Rockefellerr Center-nél, nagyokat sétálni a hó borította Central Parkban, megcsodálni a The Plaza Hotel gyönyörű portáját, pár apróságot vásárolni a világhírű FAO Schwarz játékboltban… és még a sort bőven lehetne folytatni, mit is érdemes csinálni New Yorkban karácsonykor. Az biztos, hogy mesés lehet!

Strasbourg, Franciaország

Gasztronómiai különlegességekben és igazi karácsonyi hangulatban lehet annak része, aki idén kilátogat Strasbourgba. Mindenféle ünnepi kulturális programon (adventi koncerteken, színházesteken, balettelőadásokon) kívül a világ legrégebbi karácsonyi vásárát is meg lehet csodálni, ami már a 16. században is népszerűnek számított a helyiek közt – igaz, akkor még Christkindelsmärik-nak hívták.

London, Egyesült Királyság

Egyszerűen lehetetlen felsorolni azokat a programokat, amiken az ünnepi szezon közeledtével részt lehet venni Londonban! Korábban már ajánlottam a karácsonyi kivilágításokat sorra látogató biciklis túrát, de a Charles Dickens Múzeumban tartó mesés felolvasásokat, a St. Paul katedrálisnál zajló kóruskoncerteket, a West India Quay-en felállított átlátszó iglókban való vacsorázást és a Museum of Architecture-ban rendezett mézeskalácsházas kiállítást is bátran javaslom azoknak, akik kint töltik az ünnepeket.

North Pole, Alaszka

Az alaszkai Északi-sarkon mindössze 2200-an élnek, de az év mindegyik napján karácsony van! A kis falu utcáit viccesen Santa Clause Lane-nek és Mistletoe Lane-nek nevezték el, decemberben pedig olyan szuper programokat rendeznek az érdeklődőknek, mint például a karácsonyi jégszobor építő verseny, ahová a világ minden tájáról érkeznek versenyzők. Persze, Santa Claus-ház és mindenféle karácsonyi dolog is van itt a turistáknak, de csak a fagyállóknak ajánlom a jelenlegi -22 °C-os időjárással rendelkező North Pole-t. 

A cikkben szereplő képeket köszönöm a Getty Images-nek!

 

süti beállítások módosítása