Gretta

A 2017-es év legjobbjai

2017. december 18. - Gretta

Legjobb hotel? Legnépszerűbb úticél? Legszebb tengerpart és a legszuperebb repülőtér? Az idei év legjobbjait a Ti szavaztátok meg – mi pedig eláruljuk az eredményt!

A Travel + Leisure összegyűjtötte azokat a helyeket, amelyeket valamiért kiemelkedőnek találtatok az elmúlt egy évben: hotelek, szállodaláncok, repülőterek, városok... Nektek  melyek a kedvenceitek? 

nihi.jpg

Fotó: Nihi Sumba Island

Az év legjobb hoteljei

  1. Nihi Sumba Island, Nihiwatu, Indonézia

Felejtsd el Balit! A világ legjobb hotelje a Sumba szigeten lévő ötcsillagos, környezetbarát Nihi lett, ami nemcsak a luxusutazók, hanem a szörfösök kedvence is – állítólag itt találhatóak a világ legjobb hullámai is.

  1. The Brando, Tetiaroa, Francia Polinézia

A második helyet csaknem 99%-os ajánlással csípte meg az exkluzív privát szigeten lévő Brando szálloda, ami 35 minden luxussal ellátott villát kínál a vendégeknek. Valamit biztos tudhat, ha még Bora Bora-t is maga mögé utasította! ww.thebrando.com

  1. Lodge & Spa at Brush Creek Ranch, Saratoga, Wyoming

Rendkívül meglepő, hogy egy luxustanya is bekerült az év három legjobb hotelje közé! Az USA legjobb szállodája egyébként még a képeken keresztül is fantasztikus – ha szépet akartok látni, érdemes rákattintani a weboldalukra! 

six_senses.jpg

Fotó: Six Senses Laamu Resorts, Maldives Luxury Resort

Az év legjobb szállodaláncai

  1. Six Senses

Hiába üzemeltet luxusszállodákat, a szavazók szerint nem „rideg és feszengő”, hanem rendkívül családias és barátságos a légkör az összes Six Senses hotelben – valószínűleg ezért lettek ők az elsők. A szállodáik – egy portugál kivételével – egyébként Ázsiában találhatóak meg. http://www.sixsenses.com/

  1. Oetker Collection

Főleg Franciaországban és Németországban terjeszkedtek el (például a világhírű Hotel du Cap-Eden-Roc is az övék), de St. Barthson, Brazíliában és Antiguan is van egy-egy igazi fancy, boutique hoteljük. www.oetkercollection.com/

  1. Auberge Resorts

A ’98-ban alapított amerikai szállodalánc csak az óceántúlon birtokol hoteleket: Kalifornia, Idaho, Florida, Nicaragua, Costa Rica és Mexikó is szerepel a területei között, a következő két évben pedig még 5 szállodával kívánnak terjeszkedni az USA-ban.

nagtabon-beach-palawan.jpg

Fotó: Travel + Leisure

Az év legszebb szigetei

  1. Palawan, Fülöp-szigetek

Már korábban írtam róla, hogy a világ legszebb strandjának választották a Palawan Beach-et, de ezek szerint maga a szigete is mesés. Egyébként a már 2013 óta állandó dobogós a hasonló listákon, tehát tényleg elképesztő lehet.

  1. Hilton Head Island, Dél-Karolina, Amerikai Egyesült Államok

Számomra meglepetés, hogy nem valamelyik görög sziget lett a második a listán, a Hilton Head Island viszont vitathatatlanul gyönyörű, sőt! A világ egyik legélhetőbb kis szigete az ott lakók szerint – az biztos, hogy most az ingatlanárak is feljebb fognak kúszni!

  1. Boracay Island, Fülöp-szigetek

A Condé Nast már tavaly is az év legjobb szigetének választotta az apró Boracayt, ahol kilenc meseszép, fehérhomokos strand található: a fő attrakció a 4 kilométeres White Beach, ami gyönyörűen néz ki.

1_14.jpg

Fotó: Escape Artist

Az év legjobb városai

  1. San Miguel de Allende, Mexikó

Még nem hallottál róla? Bevallom, még én sem, pedig a T+L vélemények szerint ez Mexikó legegyedibb, legszebb és legautentikusabb kis városkája, amit még nem építettek be a szállodamultik és a luxusüdülők tömkelege. A fő látnivaló egyébként a rózsaszínű  Parroquia de San Miguel Arcángel katedrális.

  1. Charleston, Dél-Karolina

Egészen elképesztő, hogy még egy dél-karolinai célpont felkerült az év legjei közé – talán itt az ideje kicsit utánanéztem az államnak. Annyi biztos, hogy egykor a templomok városának is hívták, annyi katedrális található itt, különösebb attrakciója pedig ezeken és a szokásos helyi múzeumokon kívül nincsen.

  1. Chiang Mai, Thaiföld

Az ország északnyugati részén, Bangkoktól kb. 700 kilométerre található, ahol több elefántpark és gyönyörű templom (pl. a Wat Phra Tat Doi Suthep, a What Chedi Luang vagy a Wat Phra Singh) is látható. Az éves átlaghőmérséklet egyébként 24 fok – van, hogy még januárban is 30 fokot mérnek a helyiek. Aki fázik, az jöjjön ide!

2_16.jpg

Fotó: The Finder

Az év legjobb repülőterei

  1. Singapore Changi (SIN), Szingapúr

Ingyenes mozi, több pihenőhelyiség, zöld park, spa, tetőtéri medence, egy könyvtár és még egy szálloda is található a reptéren belül azoknak, akik több órát várakoznának az átszállásra. A SIN egyébként már az ötödik éve vezeti a listát és nem úgy tűnik, mintha nagyon engedne a népszerűségéből.

  1. Hamad International, Doha, Qatar (DOH)

A Quatar Airways bázisrepülőtere, tehát a színvonal is hasonló: a luxusboltoktól kezdve (pl. Chopard, Burberry, Hermés, Giorgio Armani, Rolex stb.), 24-féle éttermen át, 9-féle exkluzív VIP váró, több csendes pihenőhelyiség, valamint egy időszakosan váltakozó pop up múzeum, egy wellness center és egy 4-csillagos szálloda is található a repülőtéren belül. Azért még van hova fejlődnie a pesti reptérnek.

  1. Dubai International (DXB)

A világ legdinamikusabban fejlődő reptere, ahová szinte folyamatosan kell egy újabb szárnyat építeni: van itt rengeteg bolt, spa, lounge, étterem és minden, ami az előzőknél – az biztos, hogy itt nem lehet unatkozni. Egyébként az Emirates repülői is itt tanyáznak, a minőség tehát garantált.

 

 

süti beállítások módosítása