Gretta

2018 legnépszerűbb úticéljai

2018. február 01. - Gretta

Mindig vannak slágergyanús helyek, illetve olyan felkapott úticélok is, ahová az átlagosnál olcsóbban találhatunk szállást és repülőjegyet. A következőkben - a Magyarországról induló új repülőjáratokat is figyelembe véve – olyan mesés célpontokról olvashattok, melyeket nem érdemes kihagyni 2018-ban!

 

A cikksorozat többi részét a következő linkeken tudjátok megtekinteni: 2017 / 2018 / 2019

1_12.jpg

© Anders USA

Stavanger, Norvégia

A WizzAir március 15-től heti 2 járatot is indít a norvég Stavangerbe, bár én inkább a nyári hónapokat ajánlanám egy kis hegyi túrára. A Priekestolen sziklát (azaz, a magyarul gyakran használatos Szószék-sziklát) vagy a Kjerag hegyet és a Kjeragbolten-követ például egész „könnyen” meg lehet Stavanger városából közelíteni, hiszen ez a legközelebbi repülőtér, mely a híres természeti nevezetességekhez visz.  Egy barátom az OutdoorLife Norway nevű természetjáró csapattal együtt látogatta meg a Szószék-sziklát és szívből ajánlotta őket – érdemes megnézni a honlapjukat, ha idén hasonló túrára szeretnél menni.

2_10.jpg© Telegraph

Velence, Olaszország

Nemcsak repülővel, hanem kocsival is nagyon könnyen megközelíthető – már 7 óra alatt is ott lehet lenni Velencében, ahol februárban (azaz, a karneválok idején) és tavasszal van a legnagyobb turistaszezon. A kutatók szerint ráadásul évről évre centimétereket süllyed Velence, ezért addig érdemes meglátogatni, amíg gátak nélkül, a természetes pompájában láthatod!

3_10.jpg© Telegraph

Marseille, Franciaország

Bár a RyanAir csak 2018 novemberétől indít járatokat a dél-franciaországi kikötővárosba, nem kell megrémülni a hűvös, téli időtől: a Cote D’Azur-on ilyenkor is nagyon jó az idő, süt a nap, lehet sétálni és gyönyörködni a tengerben, egy kis kocsibérléssel pedig még Nizzát és Monaco-t is meg lehet lesni pár óra alatt.

4_8_1.jpg© Magical Europe

Santander, Spanyolország

A RyanAir március 26-tól heti 2 járatot indít az észak-spanyolországi Santanderbe, ahol soha nincs „túl meleg” vagy „túl hideg”. A legmelegebb hónapokban is 22-23 fok az átlaghőmérséklet, ezért kiválóan alkalmas egy túrázós nyári vakációra vagy akár arra is, hogy gyalogoljunk egy kicsit az El Camino-n – még ha nem is mind az összes 780 (!) kilométert.

5_8.jpg© Telegraph

Krakkó, Lengyelország

A LOT Airlines április 28-tól május 20-ig heti 5 járatot, május 21-től pedig egészen október 27-ig heti 6 járatot indít Krakkóba, ami nem egy tipikus turistaváros, de sokkal szebb látványt nyújt, mint a nyáron a tömegtől hemzsegő Párizs vagy Barcelona. Van itt királyi palota, pinball múzeum, botanikus kert, történelmi város, piac és mindenféle katedrális, ha éppen nevezetességeket keresel.

cyprus-36h-paphos-xlarge.jpg© Telegraph

Páfosz, Ciprus

Bár a WizzAir-nek már van egy repülőjárata a Cipruson lévő Lárnakára, a RyanAir a sziget szebb felén lévő Páfoszra visz minket március 27-től, heti 3 járattal. Nagyon valószínű, hogy idén a két fapados miatt olcsóbb jegyeket is ki lehet fogni Ciprusra, ahol október végéig szuper az idő, nyáron viszont nagyon-nagyon meleg van.

image.jpg© Time Out

New York, USA

Az álmok városába májustól végre közvetlen repülőjárattal is el lehet jutni a LOT Airlines segítségével. New York egyébként nem csak azoknak szuper, akik magát a várost szeretnék felfedezni (a milliónyi programlehetőségről és a látványosságokról most inkább nem beszélnék), hanem azoknak is, akik plusz egy átszállással a nyugati parton lévő amerikai nagyvárosokat (pl. Los Angelest és San Franciscot) vagy akár a karib-térséget is szívesen felfedeznék, hiszen onnan jóval olcsóbban lehet hozzájutni egy-egy repülőjegyhez, mint innen, Európából.

chicago.jpg© Lonely Planet

Chicago, USA

Budapestről májustól indít közvetlen járatot a LOT Airlines az észak-amerikai nagyvárosba, ahol főként nyáron van a turista-és a fesztiválszezon, ezért inkább késő tavasszal vagy kora ősszel ajánlanám a meglátogatását. Chicago számomra egyébként egy elég jellegtelen hely, a nagyvárosok átlagos hangulatával: vannak itt látnivalók, parkok, múzeumok és plázák, de inkább csak azoknak lehet érdekes, akik a Nagy Tavakat akarják megnézni és gyorsan akarnak eljutni Budapestről erre a tájra.

süti beállítások módosítása