Gretta

10 tavaszi trend, amit mindenkin látni fogsz

2018. március 05. - Gretta

Szezonról szezonra bukkannak fel új trendek a divatvilágban: legutóbb, az őszi/téli időszakban például a zokniszárú bokacsizmák, a bársony és a metálfényű ruhák, valamint az alaktalan és a szőrmés táskák tömkelegei borították a boltok polcait.

Tavasszal ismét részünk lehet néhány bohém trendben, amit ezúttal a ’90-es évek divatja ihletett. Íme, az idei tavasz legmenőbb stíluskellékei!

Levendula álmok

Már most tele vannak a boltok halványlila színű cuccokkal, ami mondjuk nem is csoda: a Pantone már 2017 őszén kihirdette az idei év divatszínét, az „ulra violet-et”, tehát a fast fashion üzletekben volt idejük felkészülni a nagy rohamra. Személy szerint kevés lilát hordok, de ezt a világos árnyalatot nagyon üdítőnek találom, úgyhogy pár ruhadarabot én is be fogok szerezni ebben a színben.

arty_jpg_2135_north_1160x_white.jpg© Prada, Versace, Comme de Garçons 

Pop-art mindenhol

A Versace kifutóján tűntek fel először az Andy Warhol inspirálta színes mozaikképekkel díszített ruhák, de nagy valószínűséggel minden divatrajongó hordani fogja idén tavasszal: a hímzett virágos farmerek amúgy sem lettek nagy befutók az elmúlt évben, legalábbis a leárazásokon csak úgy hemzsegtek a maradék darabok – nem igazán kellettek senkinek.

fringe-four-split.jpg© Vionnet, Bottega Veneta, Marco De Vincenzo, Salvatore Ferragamo 

Rojtokba feledkezve

A rodeo-stílus időről időre már felbukkant a divatplatformon, de eddig csak a fesztiválokon és a bohém rendezvényeken lehetett látni belőlük néhány különleges darabot. Idén szoknyákon, bőrdzsekiken, elegáns táskákon, de még a legegyszerűbb pólókon is meg fog jelenni a rojt, ezért ha nyitott vagy az új trendre, nem árt előre beszerezni pár darabot belőle.

Derékövek a kifutókon

A Gucci és a Tommy Hilfiger előre megmondta, hogy ez lesz: a ’90-es évek egyik legnagyobb táskasztárja, a deréköv idén hatalmasat fog hódítani, mert nemcsak sportos, hanem elegáns kivitelben is elérhető lesz. Ultrapraktikus, mert nem foglalja le a kezed; ráadásul szinte minden szetted trendivé varázsol: az biztos, 2018-ban tutira nem fognak kinézni, ha te is magadra kapod a régi övtáskádat!

Sportosan, bárhol

A legnagyobb fast fashion webshopok máris elkezdték árulni a szaténból és a különböző csillogó-villogó anyagokból készült melegítő együtteseket, melyeket a legnagyobb modellek (pl. Adriana Lima, Bella Hadid, Kendall Jenner stb.) is bátran viselnek magassarkúval, kistáskával. Ha az előző szezonban beszereztél egy zokniszárú bokacsizmát, érdemes vele is kísérletezned, mert egy szűkebb szárú melegítőnacival nagyon sikkes hatást kelt.

© Tom Ford, Carolina Herrera, Marc Jacobs, Sachin & Bab

Erőteljes színek

Bevallom őszintén, én nagyon vártam már, hogy 2013 után ismét tele legyenek a boltok vibráló zölddel, narancssárgával, pinkkel és pirossal.  Bár néha-néha sikerült kifognom egy-egy darabot, de leginkább még mindig a fekete és a bézs színű ruhák fogynak a legjobban – még nyáron is. Remélem, ez idén megváltozik, mert én nagyon szeretek színeket viselni – és mindig kihívás egy igazán stílusos és sikkes, színes topot vagy ruhát találni.

Baby frufruk

Abszolút nem vagyok odáig érte – sőt, kifejezetten visszataszítónak találom, ha egy nő frufrut vágat magának, de tény, hogy egyre több sztár és topmodell hordja ezt a fajta hajviseletet: például a Gucci, a Nicole Miller és a Mary  Katrantzou kifutóján is ez volt a menő, de Emma Watson, Emma Roberts, Alison Sudol és Sofia Boutella is mind extra rövid frufrut hord. Sőt, hogy ennél továbbmenjek: a Victoria’s Secret angyalkái (pl. Romee Strijd és Taylor Hill) is ezzel a séróval hódítanak. Te bevállalnád?

Minták a ruhákon

Már a tavalyi szezonban is nagyon menőnek számított, tavasszal meg végképp tele lesz a virágos, kockás, csíkos, pöttyös és absztrakt mintákkal az egész Váci utca - de azért vigyázz milyen darabot viselsz. A virágos ruhákkal pédluál az a baj, hogy ha nem figyelsz, könnyen átmehet nagymamás köténykés változatba, a csíkok könnyen rád dobhatnak pár pluszkilót, a nagy, modern minták pedig szinte elnyelik a ruha viselőjét.

Sötét farmerek

Egyre inkább azt látom, hogy a sötétkék és a szürkés színű farmerek átveszik az uralmat a hagyományos kék, ill. a világosabb árnyalatú jeansek helyett. Én sem szeretek égkék farmereket hordani, inkább a szürkésebb változatokra szavazok, amit az idei trendelőrejelzés is csak megerősít: a Versace, a Fendi, a Tom Ford, a Max Mara és a Chloé kifutóján is csak sötét verziókat láthatunk.

Vékony napszemüvegek

Újra divatba jönnek? Nagyon úgy néz ki! A Miu Miu, a Louis Vutton és a Prada is előrukkolt velük idén tavasszal, de a Fenty x Puma és a Stella McCartney napszemüveg kollekciója is bővelkedik a sportos, vékony UFO-szemüveges darabokban. Én biztosan kihagyom ezt a trendet: egyszerűen hülyén néznek ki a ilyen szemüvegek,  és a női arcot is ormótlannak varázsolja - gondoljunk csak a pár éve nagyon trendi a Dior ’So Real’-féle változatok ra is. 

süti beállítások módosítása