Gretta

10 praktikus utazási kiegészítő, amit imádni fogsz!

2018. szeptember 18. - Gretta

Veled is megtörtént már, hogy túlpakoltad a bőröndödet vagy órákon át Wi-Fi kapcsolat után vadásztál? Esetleg a mosással állsz hadilábon vagy a zsebesek miatt aggódsz? 2018 legjobb utazási kiegészítői mindenre nyújtanak megoldást!

5b1ee1581ae6621e008b4fc0-750-563.jpg© Skyroam Solis

Hordozható Wi-Fi Hotspot

A Skyroam Solis nemrég mutatta legújabb kütyüjét: ez a könnyű és hordozható, narancssárga színű Wi-Fi hotspot USB-csatlakozás után korlátlan és szupergyors 4G LTE internetkapcsolatot biztosít az okostelefonokra és laptopokra is - a legjobb benne pedig az, hogy nem kell az adatmennyiséggel foglalkozni!  A kis kütyü 40.000 forintba kerül, a rajta lévő WiFi elérhetőségért pedig 10.000 forintot kérnek el 5 napra - de ezért az árért már öt különböző eszközön is lehet használni a Wi-Fi-t.

A szolgáltatás talán drágának tűnhet: ha például csak évente párszor utazol külföldre, nem biztos, hogy ezt ajánlanám; ám ha sokat utazol olyan helyekre, ahol kétséges az internet-és telefonkapcsolat - mindenképpen megéri megvásárolni.

away-luggage-the-bigger-carry-on-rashida-jones-edition-clay-packing-miss-louie-3.jpg© AWAY

AWAY Carry-On gurulós bőrönd

Az én kívánságlistámra már felkerült az szuperkönnyű és betörhetetlen felületű bőrönd, melynek kerekei 360°-ban képesek forogni és egy beépített akkumulátort is tartalmaznak - ez azért szuper, mert utazás közben simán fel tudod tölteni a telefonodat egy USB kábel segítségével. A méretei miatt (55.1 x 34.8 x 22.9 cm) ráadásul kb. az összes légitársaság fedélzetére felvihető.  Őrület! Nekem nagyon bejön ez az ötlet, főleg úgy, hogy a bőröndök 9 gyönyörű színben kaphatóak. Azt hiszem, én vevő lennék rá - bár 77 000 forintba kerül.

andarcomigo-11_1.jpg© Anywhere

Anywhere utazási kártyák

A kötelező látnivalókon túl új élményekre vágysz? Ha nem tudod hol kezdj neki, a kreativitással pedig hadilábon állsz, az "Anywhere" utazási kártyákat Neked találták ki! Nincs más dolgod, mint mindennap húzni egy új kártyát és teljesíteni a rajta lévő kis feladatot. Pl: Keresd meg a város legmagasabb pontját és mássz rá fel! vagy Vegyél egy kávét egy idegennek csupán kedvességből! vagy Egyél desszertet reggelire, három előételt ebédre, reggelit pedig vacsorára!  vagy Kérdezd meg a legközelebbi helyit, mi a kedvenc környéke és látogasd meg! Ezek az apró dolgok segítenek új szemszögből látni a világot és a nap végére olyan élményekkel leszel gazdagabb, melyektől a szíved is ragyogni fog majd. Különösen hasznos ez a csomag egyedülálló utazóknak. A csomag 75 darab lapból áll és 3625 forintba kerül.

inncipio-stowaway-iphone-5s.jpg© Incipio Stowaway Case

Univerzális telefontok

3700 forintba kerül az az univerzális telefontok, mely nemcsak az okostelefonodat óvja meg a karcolásoktól, de helyet ad a személyi igazolványnak, a metró- és a repülőjegynek, valamint a bank- és hitelkártyának is. Leginkább talán a repülőtéren és utazás közben jöhet jól egy ilyen tároló, de ismerek olyanokat, akik szeretnek mindent egy helyen tartani: ők biztosan imádni fogják ezt az ötlet, főleg, hogy alig kerül többe egy minőségi telefontoknál. 

best-travel-accessories-items-money-belt.jpg

© Zero Grid

Pénztartó öv

Az előző telefontokhoz hasonlóan most is egy univerzális kiegészítőről beszélünk: ez a könnyen állítható férfiöv belső pénztároló rekesszel van megtoldva, hogy ne kelljen se pénztárcával, se pénzcsipesszel a kezünkben rohangálnunk a legforgalmasabb városok között. Zero Grid névre hallgató "money belt"-et főleg piacokra, repterekre és olyan magas bűnstatisztikákkal rendelkező városokba ajánlják, mint például Nápoly vagy Rio de Janeiro, ahol mindennaposak a rablások. Az ára 5600 forint.

how-journy-trip-planning-works-1000x667.jpg© GoJourny Facebook

Programtervező honlap

A GoJourny website egy olyan alkalmazást kínál napi 6600 forintért, mely megszervezi az étteremfoglalásaidat, lefoglalja a belépőjegyeidet, kikeresi a számodra leginkább érdekesnek tűnő szabadidő lehetőségeket és beosztja az idődet úgy, hogy a lehető legtöbbet tudd kihozni az adott napoból. A szolgáltatás célja az utazók stresszmentesítése, bár személy szerint úgy gondolom, hogy egy-egy ilyen alkalmazás csak még jobban összekuszálhatja a dolgokat. Tény, hogy ezt a programot nem a strandolós és relaxálós turistáknak, hanem az elfoglalt és rohanós utazóknak találták ki. 

best-travel-accessories-2017-travel-hoodie-1.jpg© X37

X37 Univerzális esőkabát

Bár nem a legújabb trendek szerint tervezték, hátizsákos utazásokhoz több, mint jó ez az univerzális eskőkabát, melybe minden - szó szerint minden - belefér! Nézzük csak, ha jól látom,  az utazást az anyaghoz varrt mikroszálas kesztyűk teszik könnyebbé, oldalt a tablethez és ivópalackhoz való zseb tartozik, de egy tolltartó, egy napszemüvegtartó, egy titkos zipzáras belső rekesz, egy okostelefontartó, egy fülhallgatóknak és egy térképhez való zseb és még csomó minden más is megtalálható ezen a kabáton! Engem teljesen meggyőzött - ráadásul férfi és női változat egyaránt elérhető 20 000 forintért.


noise-cancelling-earbuds.jpg
© TaoTronics

Zajszűrő fülhallgató

Mondhatjátok, hogy zenehallgatás közben "minden fülhallgató kiszűri a zajt", ám ez sajnos nem igaz - aki szokott zenét hallgatni repülőgépen, az tudja miről beszélek. Az új TaoTronics aktív zajszűrő fülhallgatója azonban azt ígéri, hogy repülés közben garantálan nem fogsz hallani semmit a zenét kívül. Annak sajnos nem tudtam utánajárni, hogy fülproblémákkal küszködőknek is ajánlják-e repülés idejére, de szerintem ártani biztos nem árt. 

c700x420.jpg© Groupon

Zsebsúlymérő

Ez talán sokatoknak nem újdonság, de aki még nem hallott róla, mindenképpen szerezzen be egyet - főként a hölgyeknek ajánlom! :) Nálam már évek óta mindig van egy kis kulcsnagyságú súlymérő, melyre könnyen rá tudom akasztani a bőröndömet, a kijelző pedig megmondja a csomagom pontos súlyát. A túlpakolással mindig is gondjaim voltak, főleg hazafelé, amikor ajándékokat viszek a szeretteimnek, de ezzel a kis kütyüvel addig tudom tömni a bőröndömet, ameddig a súlykorlátba belefér. 

91qkaqli2bcl_sl1500.jpg© Scrubba

Scrubba mosózsák

Akik szeretnek túrázni, azok tudják, hogy nagyon nehéz olyan kempingeket és eldugott kabinokat találni, ahol van elektromosság és mosógép. Ez a pár centire összezsugorítható mosózsák pont az ilyen helyzetekre jöhet jól: csak bele kell tenni a piszkos ruháidat, a megadott adatok szerint feltölteni vízzel és egy kis szappannal, valamint 3 percig masszírozni kell a ruhákkal teli zsákot. A leírás szerint ez a módszer kétszer olyan hatékony, mintha kézzel mosnád a ruháidat és pont ugyanolyan kíméletes, mintha egy normál programon mosna a mosógéped. Engem meggyőzött!

 

süti beállítások módosítása