Gretta

2019 legjobb ékszertervezői

2019. március 17. - Gretta

Gyémántköves brossokat, csillogó ékköveket és természet ihlette darabokat mutatnak be azok a mesés ékszerkollekciók, melyeket a nagyközönség még nem láthatott Magyarországon - a tervezőik nevét mégis a legnagyobbak között emlegetik világszerte.

A világ leghíresebb ékszertervezőin (pl. Tiffany & Co., Bvlgari, Cartier, Harry Winston, De Beers, David Yurman stb.) túl is van élet! A következőkben - a világ legdrágább ékszereit bemutató cikkeim sikerén felbuzdulva - olyan tehetséges ékszertervezőket mutatok be nektek, akik nevűt Magyarországon még nem nagyon lehetett hallani. Mesés tervezéseikben gyönyörködjetek kedvetekre!

morphee_cerisier_rg.jpg

Morphée Joaillerie 

2017-ben alapította meg cégét a belga Pamela Hanstry ékszerész, aki tervezéseiben a természet szépségét kívánja ábrázolni. Eddigi egyik legsikeresebb kollekciója a japán cseresznyefa virágzást jeleníti meg - a teljes kínálatott ITT találhatjátok meg. A képen látható 18 karátos rosé arany alapra készített gyűrű gyémántokkal, rózsaszín opállal és zafírokkal van kirakva. A Morphée Joaillerie ékszerszalonja egyébként egyből a párizsi Opera mellett található, ezért ha a környéken jársz, érdemes legalább a kirakatában gyönyörködnöd!

 

Neha Dani

Igazalmas munkába vágta bele a fejszéjét az indiai Neha Dani, amikor gemmológiai tanulmányai során leszögezte, hogy olyan ékszereket fog tervezni, melyet még senki sem látott a világon. Ez a mesés bross ennek a tökéletes példája: igazgyöngyból és gyémántokból álló rose-gold arannyal futtatott, tulipánt ábrázoló ékszere egyszerűen lenyűgöző példája a szépség és az eredetiség tökéletes kombinációjának. A tervezőnő minden egyes high-jewelry darabja maga a csoda, érdemes nektek is megtekinteni őket ITT 

 

Brent Neale

A 2017-ben alapult ékszercég feltűnő "statement" ékszerek tervezésével foglalkozik, a márkát pedig egy (tervezői berkekben igen sikeres) amerikai hölgy, Brent Neale vezeti. Első kollekciója az 'After the Rain' (azaz "eső után") nevet kapta, ennek megfelelően pedig felhős-szivárványos, kövekkel díszített gyűrűket és fülbevalókat, kékes pompába öltözött virágokat ábrázoló nyakláncokat, valamint vízcseppes fűszálakat formáló brossokat is találhatunk a márka honlapján. Természetkedvelők biztosan imádni fogják!

Fernando Jorge

Brazil csodaként tartják számon Fernando Jorge-t, aki egyéni látásmódjával és különleges dizájnjaival jelentősen megváltoztatta az ékszerpiacot. A képen az ékszerész eddigi legnagyobb népszerűségnek örvendő "Electric" ékszerkollekciója látható, melyek - nem meglepő módon - az elektronikusság ihletett. A kollekció további szemet gyönyörködtetű darabjait ITT tudjátok megtekinteni.

 

Tovi Farber

Az ókori Rómában és Görögországban viselt ékszerek szépsége és egyedisége inspirálta az izraeli Tovi Farbert arra, hogy ékszereket tervezzen. A történelemhez visszavezethető minden egyes ékszere, ezért nem kell meglepődni, ha a nem a legújabb trendek befolyásolják a tervező új kollekcióit. Külön meglepetés lehet, hogy a lenyomatos medálokba, fülbevalókba és ékszerekbe egyedi tervezésű nyomatot és szöveget is bele tudnak vésetni, ezért minden egyes általa készített darabot személyessé lehet tenni. 

 

Feng J

A kínai tervezőnő Európában tanulta a szakmát, a 2016-os ékszermárkájának megalapítása óta viszont oda-vissza ingázik két székhelye, Párizs és Shanghaj között. Feng J ékszereiben igencsak feltűnőek a kínai gyökerek, ami a finom vonalvezetésen, a részletes megmunkáláson, valamint az ázsiai képes mesetörténetek illusztrációiból vett inspirációin is meglátszik. A képen látható hattyú mintázató bross 18 karátos fehérarannyal van bevonva, gyémántokkal van kirakva, valamint több kisebb-nagyobb opállal és holdkővel van díszítve. Az exkluzív ékszerkollekcióit ITT tudjátok megtekinteni.

ssyz_1.jpg

Suzanne Syz Art Jewels

A svájci ékszertervezőnő lényegében mindent meg tud az ékszereivel valósítani: tervezett már villanykörtés gyűrűt ajándékkötöző masnira hajazó brosst, papír szélfúvót ábrázoló fülbevalót és még sorolhatnánk.  Tervezési koncepciója: színes, egyedi és úttörő - ezek után nem is meglepő, hogy önálló kollekcióin túl, főként privát megrendeléseket teljesít, melyeket együtt álmodnak meg a klienseivel. Ugye, hogy mennyire csúcszuper? A tervezőnő több ékszerét ITT tudjátok meglesni.

Nadia Morgenthaler

21. századi modern hercegnőknek tervez "királyi" (azaz kicsit giccses és "too much" ) ékszereket a genfi bázissal rendelkező Nadia Morgenthaler, aki több, mint 20 éven át tervezett a világ legelitebb ékszercégeinek, hogy aztán 2013 decemberében a saját márkáját is megalapíthassa. Dizájnjaiban mindig van valami "extra", ami különlegesebbé teszi őket és a tervezőnő nem fél elsőre összeilleszthetetlen darabokat sem párosítani. A képen igazgyönyökből, színezett gyémántból és természetes fehér gyémántkövekből álló 10.22 karátos gyűrű látható. 

Melyik tervező ékszerei a legszebbek?
 
pollcode.com free polls
süti beállítások módosítása