Gretta

Anglia legszebb helyei: Eastbourne

2019. április 12. - Gretta

Ezt az utunkat nem terveztük, 2 nappal előtte teljes meglepetésként ért, de abszolút nem bántam meg, hogy ide is eljöttünk, sőt, mert itt láttam meg először a La Manche csatornát és Anglia egyik olyan arcát, amely sokkal többről és jobbról szól, mint a híres neveztességek, a királyi kastélyok és a vörös téglás házak. Na, itt egyiket sem fogod megtalálni!

img-20190210-wa0019.jpg© Gretta

Bő 2 órás út után érkeztünk meg Eastbourne-ba (de ha London déli részén laksz, akár egy óra alatt is leérhetsz Sussex partvidékére), ami az autópálya elhagyása miatt pont olan szép (számomra még szebb is), mint Cotswolds vidéke - amiről korábban már olvashattatok a honlapon.

Első utunk azonnal a gyönyörű tengerparthoz vezetett, azon kívül is a híres fehér sziklákhoz, a Seven Sistershez, ami nem messze terül el Eastbourne-tól. A kavicsos tengerparton vigyázni kell, mert könnyen el lehet csúszni, a szél pedig hatalmas és erőteljes, viszont a látvány mindenért kárpótolni fog. Eastbourne legszélén egy apró kis kilátó is található, ahonnan ez a mesés kilátás tárul a szemünk elé. Órákat el tudtam volna itt tölteni, egyszerűen fantasztikus ez a hely! A kilátóból több úton át vissza lehet jutni Eastbourne centrumába - lehet autóval közlekedni, a hegy olalán sétálni, a tengerparton kalandozni, ahogyan kis íves-bogas utakat is meg tudunk találni. 

tgh_outdoor_pool_0.jpg© Gretta

A sétánk után a hotelünkbe vettük az irányt : mi a Grand Hotel Eastbourne-ban szálltunk meg, ami a város szélén terül el és ahogyan a nevében is benne van "grand", azaz szó szerint hatalmas a hotel egész épülete - szinte lehetetlen nem észrevenni.  A szálloda egyébként (minden felvágás nélkül) Anglia egyetlen ötcsillagos tengerpartra néző hotelje, ám mi közel sem kaptuk meg azt az élményt, amiért tulajdonképpen ezt a szállást választottuk. Bár a személyzet tényleg nagyon figyelmes, udvarias és segítőkész volt (több ott dolgozó magyarral is találkoztam), a szálloda belülről rendkívül ódivatú, régi és cseppet sem hozza az "exkluzív" életérzést - még úgy sem, hogy előtte részletesen tájékozódtunk online arról, hogy mit is várhatunk. 

A reggeli (az ár-érték arányhoz képest) szegényes volt és kimért, a szálloda nagystílűen beharangzott Health Spa & Club-ja pedig igazából egy icipici kis medence volt egy icipici kis edzőteremmel és még egy annál is kisebb pöttöm jacuzzival - férőhely például nem nagyon volt, pihenőágyakról pedig álmodozni sem tudtunk. Az már csak "hab volt a tortán", hogy a női öltöző rendetlensége egy elhanyagolt apartmanszállás, vagy egy kétcsillagos hotel szintjét ütötte meg. Az tehát, hogy egy kicsit elszökjünk a világ elől és élvezzük a szálloda "szuper" szolgáltatásait, sajnos hamar megbukott - ám az időjárás olyan kegyes volt hozzánk, hogy otttartózkodásunk alatt a tervezettnél több időt tudtunk a szabadban tölteni.

20190210_125235.jpg© Gretta

Például volt időnk felfedezni Eastbourne 4 km-es partszakaszát és a mellette elterülő csodaszép sétányok valamennyi részét, valamint a város másik részén lévő kikötőt is, ami azt az érzést keltette, mintha Amszterdamban jártunk volna. Tényleg varázslatos volt - a képekről talán nem is tűnik annyira át, hogy mennyire szép volt -, ha Eastbourne-ban jársz, mindenképpen szánj rá pár órát, annál is inkább mert a környék tele van szuper éttermekkel, melyeket minden pénztárcához tudok ajánlani! 

20190210_141038.jpg© Gretta

Kinek ajánlom?

Azonkívül, hogy Eastbourne nyáron szuper napozó- és fürdőhely, itt rendezik meg az éves AEGON tenisztornát is, ahogyan 3 golfpályával is rendelkezik ez a tünderi kis város.

Ha szereted a kavicsos tengerpartokat és a jó kis romantikázós sétákat (kutyások előnyben), szuperül fogod itt érezni magad! Ettől függetlenül mindig készülj a szeles, borongós időre, mert itt azért rendesen bedurvulhat az idő is.  

Voltatok már Eastbourne-ban? Ha igen, hogy tetszett? Esetleg tudnátok ajánlani még más gyönyörű tengerpartokat Angliában? Várom leveleiteket kommentben és emailen (gretta@gretta.hu) keresztül!

 

süti beállítások módosítása