Gretta

A világ első aranyozott szállodája: Dolce Hanoi Golden Lake

2021. február 07. - Gretta

Mivel még mindig nem ajánlott utazni és a Föld szebbnél szebb tájait csodálni, úgy döntöttem, hogy megmutatom nektek azt a szállodát, amit nagy valószínűséggel amúgy is csak a képekről tudnánk csak kívül-belül megtekinteni: Vietnám legexkluzívabb hoteljéről van szó, a Dolce Hanoi Golden Lakeről, melynek az a különlegessége, hogy minden benne (szinte tényleg minden) aranyozott vagy aranyból áll. Nem viccelek! 

Még én is meglepődtem, mikor tavaly arról olvastam, hogy Ázsiában megnyitják a világ első aranyozott szállodáját, amit őrültségnek könyveltem el. Pedig nem az! A vietnámi Hanoi városában található 25 emeletes The Dolce by Wyndham Hanoi Golden Lake nevű szálloda épületét tényleg 24-karátos aranyból futtaták körbe, csaknem 5000 négyzetméteren keresztül. 

Ezek után egyből arra következtethetnénk, hogy a szálloda árai egyszerűen megfizethetetlenek, pedig ez azért nincs így. Egy éjszaka a legalapvetőbb deluxe szobában 50 ezer forinttól kezdődik (ami tényleg nem olcsó, de kb. a Deák Ferenc térnél lévő budapesti luxusszállodákban is ugyanennyibe kerül egy éjszaka, amit azért érdemes számításba venni).

Na most, ezért a pénzért tényleg olyat kapunk, amit a világos sehol máshol: a szálloda ugyanis nemcsak azért különleges, mert az épülete aranyból készült, hanem azért, mert szinte minden berendezés is arannyal van végig futtatva...

A kávéscsészéken, a tükrökön, a csaptelepeken és a szappantartókon át, az aranyozott kádakig és a zuhanyzókig és itt minden arany, ameddig csak a szem ellát. Ezzel azt akarom mondani, hogy minden, amit a képeken arany színűnek láttok, az igazi aranyból készült. Nem átfestett, nem kamu, tényleg arany. Aranyabb, mint a világon bármilyen másik épület!

Az aranyozott sorba természetesen a szálloda 24. emeletén lévő rooftop terasz infinity medencéje is beállt: a medence mozaikkerámiái ugyanis szintén arannyal vannak díszítve, így pancsolás közben olyan érzése van az embernek, mintha aranyban fürdene. Igaza, a medencét csak speciális napszemüveggel lehet használni, a nap fénye ugyanis olyan erős kontrasztot teremt az aranyozott kerámiakövekkel, mely látászavarokhoz vezethet.

A szállodában az ételeket is aranyban futtatva adják - legalábbis van rá opció, hogy az ember így kérje  ki őket. Természetesen oldódó, ehető aranyról van szó, szóval senkinek nem lesz semmi baja tele, ez csak amolyan "sznobéria".

A Dolcen Hanoi legmenőbb lakosztálya egyébként a 90 négyzetméteres városra néző super suite, amihez reggeli is jár és "csak" 180 ezer forintba kerül egy éjszakára négy személy számára. Tény, hogy vietnámi árfolyamon ez tényleg aranyárnak számít, de egy európai üzletembereknek ez azért nem egy teljességgel megfizethetetlen összeg (már, ha valaki Four Seasonsökhöz, meg Mandarin Orientalokhoz hasonló luxusszállodákhoz van szokva). Nektek hogy tetszik? 

A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © Dolce Hanoi Golden Lake

—————————————————————————————————————————————

Még több mesés szállodáról a következő linkeken olvashattok:

Amankila (Bali)|Anantara Kihavah Maldives (Maldív-szigetek)|Banva Private Island Resort (Fülöp-szigetek)|Conrad Maldives Rangali Island (Maldív-szigetek)|Cosmopolitan Las Vegas|Dolce Hanoi Golden Lake (Vietnám)|Excelsior Hotel Gallia (Milánó)|Fantasyland Edmonton (Kanada)|ICE Hotel (Svédország)|Palazzo Versace (Ausztrália)|Six Senses (Ibiza)|The Phoenician (Arizona, USA)|The Retreat at Blue Lagoon (Izland) 

—————————————————————————————————————————————

 

süti beállítások módosítása