Gretta

Magyarország legszebb esküvői helyszínei - 2021

2021. április 23. - Gretta

A nagy sikerre való tekintettel immár harmadjára szemlézem nektek végig Magyarország legszebb esküvői helyszíneit, melyek között most dunai panorámás múzeumhajót, gyönyörű látványpincéket, vidéki kúriákat és meseszép, rusztikus villákat is találhattok. 

A cikksorozat további részeit itt találhatjátok: I. rész  II. rész  III. rész

© Poczik Zoltán fotográfus

Kossuth Múzeumhajó és Vén Hajó Étterem

Szilvi és párja mindig is kerti esküvőt szeretett volna – ehhez gyűjtöttek dekoros inspirációkat is, ám végül a sors úgy hozta, hogy egy olyan helyszínbe sem szerettek bele, amit élőben is megnéztek. „Németországban élünk és már magát a magyarországi helyszínbejárást is rengeteg egyeztetés előzte meg: négy nap alatt például 8-10 helyszínt néztünk meg és bár mindegyik gyönyörű kerti térrel rendelkezett, azt, amit szerettünk volna vagy nem lehetett megvalósítani, vagy nem engedték. Mi viszont nem akartunk kompromisszumot kötni.” – meséli Szilvi.

A pár először is szerette volna, hogy egy légtérben legyen a tánc és vacsora is, aztán a menyasszony szerette volna saját maga elkészíteni a dekorációt - de erre sok helyen nem volt lehetőség, ahogyan a húsmentes vacsora opcióra, a helyi polgári ceremónia megtartására vagy a röviditalok választékának bővítésére sem.

„Végül az egyik barátnőmnek jött az a szikra, hogy mi már egyszer szerveztünk egy 70. születésnapot a Lánchíd lábánál lévő Vénhajó Étteremben, ami egyszerűen fantasztikus volt. Bár először kicsit szkeptikus voltam, a vőlegényem egyből bele szeretett. Ugyan, ki ne akarna egy hajón esküdni? Az milyen menő már! És neki kellett igazat adnom, mert manapság már mindenkinek kerti esküvője van.” – meséli boldogan a menyasszony, aki a letisztultabb, halványrózsa-kristály-ezüst színű álomdekorációját maga tervezte (és valósította meg a barátnőivel együtt) az esküvőjére. 

„A tavaly májusi esküvőnket sajnos el kellett tolnunk augusztusra, de ettől függetlenül az esküvő minden képzeletemet felülmúlta. Ha tehetném, se választanék másik helyszínt. Úgy érzem, hogy minden lehetőséget, amit egy hajó adhat, mi kihasználtunk. Köszönöm, hogy újból átélhettem!”  

 © Pakó Petra fotográfus / Nagyrét-Virág virág-és dekoráció / Garami Gábor hangulatfelelős

Amber Bride by Sorg-villa

Luca és férje, Zsolt kezdetben egy romantikus balatoni kúriában szerette volna kimondani a boldogító igent, ám nehéz lett volna a 130 fős vendégseregüket elszállásolni. „Ha az ember egy hotel belső udvarán rendezi meg az esküvőt, akkor ez könnyen megoldható, de mi nagyon szerettünk volna egy romantikus, a világtól egy kicsit eldugottabb helyen megtartani a nagy napunkat!” – meséli Luca, aki hosszas keresgélés után az Instagramon bukkant rá a Budapesttől 20 kilométerre lévő leányfalui Amber Bride by Sorg-villára.

 „Azonnal megakadt rajta a szemem, az első látásra beleszerettünk! A helyszínbejárás alkalmával nem is hittük el, hogy nem Toszkánában vagyunk, hanem Leányfalun! A borostyánnal benőtt erkély, a kovácsoltvas kis kapu és a rusztikus épület végtelenül elragadó volt.” – meséli Luca, aki gyermekkorát virágok között töltötte, ezért az esküvői helyszín kiválasztásánál is fontos szempontnak tartott, hogy a hely jól dekorálható legyen színes virágokkal. „Édesanyám közel 30 éve foglalkozik a virágokkal – az Ő és a Nagyrét-Virág csapatának keze munkáját dícséri a helyszín pazar virágdekorációja.”

Érdekesség, hogy a villát egykor kormányüdülőként használták, jelenleg pedig Leányfalu önkormányzatától (az Amber Bride csapatán keresztül) vehető bérbe az amúgy üres, puritán, teljes mértékben igényekre alakítható villa. „A helyszín adottságait kihasználva a macskaköves belső udvar adott otthont a vacsorának. Mi tagadás, izgultunk, hogy jó idő legyen –  de végül csodás lett! Meleg nyári este, fényekkel ... pont mint a mesékben! 

Vajdahunyad vára

Berninek és férjének a kis létszámú esküvői szabályzat miatt teljesen át kellett alakítani az esküvőjét: „Kis létszámú ceremóniához kerestünk ideális helyszínt, melyben a Happily Ever Weddings csapata segített. Szerettük volna, ha az új helyszín passzol a már korábban leegyeztetett dekorációhoz – ekkor találtunk rá a Kerengőre, ami egy bűvös kert a Vajdahunyad várban.”- meséli a menyasszony, aki párjával együtt Németországban él, ezért esélyük sem volt arra, hogy az esküvőjük előtt élőben is bejárják a helyszínt.

„Sosem felejtem el, mikor beléptem ebbe a csodálatosan feldíszített kis világba. A virágok, a mindent beborító borostyán és a kis folyosók hangulata együtt adták azt a leírhatatlan érzést, hogy igen… tökéletes. Nem mondom, hogy egy kicsit sem izgultunk, de őszintén minden várakozásunkat felülmúlta a helyszín.”- mondja Berni, aki szándékosan kerülni szerette volna az erős fények használatát, hogy minél meghittebb és romantikusabb legyen a hangulat. A Vajdahunyad vára mellett egyébként van egy gyönyörű jáki templom is, ahol a templomi esküvőt tartotta a pár, tehát az összes ceremónia helyben zajhatott le.  

© lauralebhaft és drmeszarospeter - Instagram / CatherinArt fotó / MSE Weddings esküvőszervező

Provance Wedding Esküvő és Rendezvényhelyszín

Laurának és férjének, Péternek nem volt konkrét elképzelése a helyszínt illetően, egy dolog azonban nagyon fontos volt a számukra: az, hogy az esküvőjük meghitt és romantikus hangulatot árasszon. „Nem szerettünk volna egy olyan nagy és óriási térben tartani az esküvőnket, ahol elveszik az ember. Amikor pedig először látogattuk meg a helyszínt (a Provance Wedding Rendezvényhelyszínt, ami a Budapesttől 45 km-re lévő dunaparti Ráckeve szívében volt), olyan mágikus hatása volt ránk, hogy azonnal tudtuk, itt fogjuk tartani a nagy napunkat.” – meséli Laura, aki imádta a hely rusztikus miliőjét akárcsak a násznép.

„Sokan mondták, hogy ilyen gyönyörű esküvőn még soha nem voltak, pedig már nagyon sok esküvőn jártak. Olyan volt az egész, mintha egy nyaraláson lettünk volna – mindenki úgy érezte magát, mintha otthon lettek volna nálunk.” - meséli a menyasszony.

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet

Ramóna és férje mindenképpen olyan természetközeli és laza helyet keresett az esküvőjük helyszínéül, mely közel áll a szívükhöz. "Pécsett nőttem fel, nagyon szeretjük ezt a vidéket. Amikor hazalátogatunk a szüleimhez, rendszeresen elmegyünk a kisharsányi Vylyan Pincészetbe, mely a Fekete-hegy Természetvédelmi terület mellett található - pont egy ilyen látogatás során pattant ki a férjem fejéből, hogy itt kéne tartanunk az esküvőnket. Végtére is pont ilyen helyszínt kerestünk!" - meséli Ramóna, aki mindenképpen kinti környezetben szerette volna tartani a polgári szertartást és a vacsorával egybekötött bulit is. 

"Mindent meg tudtunk valósítani úgy, ahogyan azt elképzeltük. A szőlőtőkék közelében, a szabad ég alatt, egy hatalmas tölgyfánál mondhattuk ki a boldogító igent; a menüt pedig teljes mértékben a saját ízlésünkre alakíthattunk: az egyik fő fogás például BBQ hamburger volt amerikai káposztasalátával! Tökéletes volt minden. " - mondja a menyasszony, aki teljes mértékben meg volt elégedve a helyszíni szervezők munkájával. "Nagyon rugalmasak voltak a Vylyan Pincészet munkatársai, minden kérésünket, elképzelésünket igyekeztek megvalósítani. A polgári szertartást ott tarthattuk, ahol szerettük volna. A tereket úgy rendeztük be, hogyan nekünk tetszett. Ha nem kértünk sátrat, nem erőltették ránk. A menüt közösen írtuk össze... ezeket máshol nem kaptuk volna meg!" - vallja Ramóna, aki pont így képzelte el élete legboldogabb napját.

© Bowtie Weddings – Tóth Dani fotós / Love DIY Wedding by Marjai Ágnes dekor

Deák Udvarház

Vanessza és férje először a Balatonon és környékén kerestek esküvői helyszínt, végül mérlegeltek és elvetették ezt az opciót, mivel a legtöbb vendégük budapesti volt. „Elkezdtünk Budapest környékén is nézelődni, összegyűjtöttünk pár lehetséges helyszínt, majd megszerveztünk egy napot helyszínbejárásra. Az első hely a belvárostól 40 percre lévő kakucsi Deák Udvarház volt, ami annyira megfogott minket, hogy a többi helyszínre már nem is mentünk tovább.” – meséli Vanessza, akinek elképzelései alapvetően nem pont ilyenek voltak, viszont annyira elvarázsolta őket az udvarház hangulata, hogy azon nyomban megkötötték a szerződést.

„A helyszín egy kis családias udvarház, mindenki nagyon kedvesen fogadott minket minden alkalommal. Nem volt esküvőszervezőnk, nem szerettünk volta puccparádét, csak egy kis visszafogott esküvőt, így ebbe a koncepcióba is tökéletes beleillett a helyszín.” – meséli a menyasszony, akinek nagyon szimpatikus volt, hogy a szertartás helyszínére a Deák Udvarház több opciót is tudott biztosítani, ahogyan a szálláslehetőséget is helyben meg tudták oldani az ott alvós vendégeik számára. „Ezen kívül nagyon jókat hallottunk a Deák Udvarház konyhájáról is, melynek ételeit még az esküvőnk előtt meg tudtuk kóstolni. A lagzink után rengeteg visszajelzést kaptunk a vendégeinktől, nagyon ízlett nekik minden – különösen az extra csülök showtól volt mindenki elájulva.” – meséli boldogan a menyasszony, aki az esküvőjén már 16. hetes várandós volt és különösen fontos szempont volt nekik az ételek minősége.

© Kedves-M dekor / Azzurra Wedding & Event rendezvényszervező / Krisztina Weddings esküvőszervező

Juhász Testvérek Pincészete

Döníz és férje mindenképpen Egerben vagy a környéken szerette volna megtartani a nyári esküvőjét, ám mivel a vendégseregük elég nagy, csaknem 300 fős volt, ezért igencsak korlátozottak voltak a lehetőségeik. Végül, mint a magyar borok szerelmesei, az Egerszalókban lévő Juhász Testvérek Pincészetét választották. "A pincészet milliője, a növényzet, az új létesítményt és az ehhez tartozó hatalmas birtok körvonalazta az igényünket. Sátras, modern és elegáns esküvőt szerettünk volna, melyet tökéletesen sikerült megvalósítanunk." - meséli a menyasszony, akinek az tetszett a legjobban a helyszínben, hogy nem voltak fix falak, dekorok, asztalok és székek - tehát az egész környezetet a stílusukra tudták szabni.

"Nagy vágyam volt például a chiavari amerikai székek felhasználása az esküvőn. Bár nagy harcot kellett érte vívnom a családdal, mert ez a szék borzasztóan kényelmetlen, végül még jól is jött ki a dolog, mert nem az asztalnál voltak a vendégeink, hanem a táncparketten. Amit talán máshogy választanék, az a sátor lenne, mert láttunk egy fantasztikus, átlátszó változatot egy barátunk portugáliai esküvőjén. Remek találmány!" - meséli Döníz, akinek augusztusi esküvője egy teljes napig tartott.

A menyasszony már kislánykora óta álmodott erről a napról, mikor viszont a saját esküvője véget ért, furcsa ürességet érzett: azóta Döníz már más párok nagy napját álmodja meg, veti papírra és adja össze őket esküvői ceremónia keretében, szertartásvezetőként. "A munkám és a barátaink házasságkötései által az életem részévé váltak az esküvők, ami számomra egy igazi álom munka!"    

© Dupla Exo Wedding Photography / Cinemaron videós / Montee Wedding virág- és dekoráció / Bunny Make-up smink / Lukács Mátyás haj / Ecler Wedding And Event Crewfény,hangtechnika, dj / Diora esküvői ruhaszalon / One & Only varróműhely / Halász Éva ruha / Art- Mona Design hajdísz / Trangoni hajdísz / Hisztéria cukrászda / Zhoja ruhatervező

Bodrogi Kúria

Zsófi és férje mindig is egy elegáns kastélyban vagy egy romantikus, természetközeli kúriában képzelte el az esküvőjét. A választásnál meghatározó szempont volt számukra a helyszín Budapest környéki lokalizációja, valamint befogadóképessége, mert közel 200 fős vendégsereget vártak - a távolabbról érkező vendégeiknek pedig mindenképpen szerettek volna szállást biztosítani.

„Előzetesen bejártunk már néhány olyan helyszínt, ami a feltételeknek megfelelt, de az inárcsi Bodrogi Kúriához érve különös érzés kerített hatalmába. A hosszú bevezető út egy mesebeli fenyőerdőn keresztül tárta elénk a kúria legékesebb kincsét, egy fűzfákkal szegélyezett tavat, melyen tavirózsák úsztak.” – meséli Zsófi, akinek polgári szertartása a tó közepéig benyúló félszigeten zajlott, a vacsorával egybekötött ünneplés pedig a kúria új, 400 négyzetméteres Pygmalion rendezvénytermében kapott helyet.

„A nyitott rendezvénytér lehetővé tette, hogy egyszerre érezzük magunkat egy elvarázsolt erdőben és egy elegáns, exkluzív rendezvényen. Igyekeztem úgy megszervezni az esküvőmet, ahogyan azt elképzeltem, ezért a szolgáltatók kiválasztására is nagy hangsúlyt fektettem – ebben a fotós múltam és ismeretségem is a segítségemre volt.” – mondja Zsófi, akit annyira elragadott az esküvők világa, hogy esküvőszervezői ambíciói is lettek.

© Esküvőifotósom 

Barabás Villa

Lilla és férje, Tomi három szempontot vett figyelembe az esküvői helyszín keresésénél: az egyik, hogy a helyszín stílusos és elegáns legyen; a másik, hogy legyen a közelben templom; a harmadik pedig, hogy jól megközelíthető legyen az összes vendégük számára. „Mivel a násznép nagy része budapesti, így le is szűkült a kör. Kis, 60 fős esküvőt terveztünk a közeli barátokkal és a családdal. Kicsit tartottam attól, hogy a megfelelő helyszín kiválasztása hosszú folyamat lesz, de végül nem így történt.” – meséli Lilla, aki már a legelső helyszín bejárásakor, a XII. kerületben található Barabás Villánál tudta, hogy ott szeretné az esküvőjét.

 „Fölöslegesnek tartottam tovább keresgélni, rögtön lefoglaltuk a helyszínt. Habár elhamarkodottnak tűnhet a döntésünk, máshol egyszerűen nem tudtam volna elképzelni a nagy napunkat.” – mondja Lilla, akit egyből megfogott a hely hangulata és meghittsége.

A pár külön napon tartotta a galériában is megtekinthető kreatív fotózásukat, melynek helyszínéül a BOTANIQ Turai Kastélyt választották. „Nagyon szerettem volna valamilyen különleges helyszínt az esküvői képeink megörökítéséhez, a BOTANIQ Turai Kastélyra pedig ajánlás útján figyeltünk fel. Rögtön felvettem a kapcsolatot az értékesítéssel, ezért az esküvőnk után két nappal meg is történt a fotózás. A felújított kastélyt akkoriban nyitották újra, ezért elsőként élvezhettük a mesebeli szépségét.”

Merlot Borhotel és Látványpince

Fanni és férje mindenképpen Miskolc közelében szeretett volna egybekelni, mert fontos volt számukra, hogy az esküvőjük helyszíne az otthonuk közelében legyen. Több helyet is megnéztek, ám egyik sem volt az igazi - végül a menyasszony egyik barátnője ajánlotta  figyelmükbe a Merlot Borhotel és Látványpincét, amelybe azonnal beleszerettek! 

"Én soha nem voltam az a csilli-villi hercegnős-típus, egy letisztult, vintage stílusú esküvőt szerettem volna - a helyszínben pedig minden megvolt, amire vágyhat az ember egy kültéri esküvő során! Gyönyörű kilátás a szőlőhegy tetejéről, szebbnél szebb növények és a csodálatos udvar... Ráadásul a dekorra és a vendégek elszállásolására sem volt gondunk, mert komplett szolgáltatást nyújtottak nekünk." - meséli a menyasszony, aki a legkisebbek örömére még egy komplett gyereksarkot is megálmodott az esküvőjére.

 "A templom pár percre van a helyszíntől, így nem kellett hosszú kilométereket kocsikázgatni a ceremóniák között. A vacsorát a borhotel éttermi részében, egy hatalmas, fagerendás fedett teraszon tartottuk, ahol rossz idő esetén le lehet engedi a sátorszerű ajtókat és ablakokat, hőségben pedig lehet használni a klímát" - meséli Fanni, akinek nagy vágya vált valóra azzal, hogy a helyszínen tudott készülődni és fotózkodni a koszorúslányaival úgy, hogy közben a férje ne lássa meg idő előtt.

Fanniék esküvője óta azonban folyamatosan bővül a Merlot Borhotel kínálata: az eredetileg 15 fős szálláshelyüket például 50 fősre építik (melyben egy romantikus nászutas lakosztály is helyet fog kapni); egy különálló épületben pedig lesz még egy szuper rendezvény/koncertterem; valamint egy körpanorámás, tetőtéri wellness is; hogy a többi felújításról (pl. játszóterek; díszelemek; árnyékolási technikák stb.) már ne is beszéljünk.

„Sajnos mi ezekről lemaradtunk, de így sem szenvedtünk hiányt semmiben. Nagyon kedves és segítőkész volt a személyzet, folyamatosan biztosították a korlátlan étel-és italfogyasztást, semmiben nem volt fennakadás.”

süti beállítások módosítása