Gretta

A világ legjobb strandjai - 2021

2021. június 19. - Gretta

Alig tudom elhinni, de legutóbb négy évvel ezelőtt tettem közzé a világ legjobb strandjairól szóló összeállításaimat. Az sem ma volt! Most a legutóbbi, Európa legszebb tengerpartjai (2021) című cikkem válogatásához hasonlóan ezt a listát is a TripAdvisor szerkesztői állították össze különböző szempontok figyelembevétele alapján. Mi tagadás... egyszerűen bámulatos mind! 

1_85.jpg

1. Whitehaven Beach, Whitsunday-szigetek, Ausztrália

Íme a világ legjobb strandja, Ausztrália egyik legszebb helye! A Whitehaven Beach kristálytiszta strandja a Cook-kapitány által felfedezett Whitsunday-szigeteken található és csaknem 7 kilométer hosszú. A beachről alkotott 2300 db TripAdvisoros vélemény átlagpontozása 5 csillag - szó, mi szó, ez már önmagában is nagyon sokat elárul erről a mesés helyről, ami egyébként a Nagy-Korallzátony közvetlen közelében van, tehát ez a hely igazi paradicsom a víz alatti élet és a búvárkodás szerelmeseinek. Kihagyhatatlan strand, ha a világ legszebbjeit szeretné meglátogatni.

2_85.jpg

2. Santa Maria Beach, Cayo Santa Maria-sziget, Kuba

Kuba középső részének északi felén, Santa Clara városától nem olyan messze található Cayo Santa Maria-szigete, ahol ez a mesés fehérhomokos strand is fekszik. Szerintem azért közel sem olyan szép, mint a világírhű Varadero (nálam Kubában az visz mindent), de azt hiszem ez ízlés kérdése és lehet, hogy a képek sem tükrözik annyira a strand szépségét. Mindenesetre ez a strand lett a világ második legszebbje a TripAdvisoros utazós vélemények alapján.

3_72.jpg

3. Baia do Sancho, Fernando de Noronha-sziget, Brazília

Már a 2017-es 'A világ legjobb strandjai' című összeállításomban is helyet kapott a Brazíliában lévő Fernando de Noronha-szigetén lévő Baia do Sancho strand, mely az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. Nos, úgy néz ki, hogy szépségéből azóta sem veszített a strand, sőt! Bár az Atlanti-óceán közepén fekvő sziget elég távol, kb. 340 kilométerre van a szárazföldtől, a turisták ennek ellenére is imádják az itteni tájat és strandokat: a Baia do Sancho a világ 3. leghívogatóbb tengerpartja lett a vélemények alapján.

4_67.jpg

4. Grace Bay Beach, Providenciales, Turks-és Caicos-szigetek

Miamitól csupán 1,5 órás repülőútra találhatóak a Bahamákkal szomszédos Turks-és Caicos-szigetek, ahol a világ egyik legszebb strandja, az álomszerű Grace Bay Beach is fekszik. Hófehér homok, türkizkék karibi tenger, pálmafák - itt egyszerűen minden van, ami a tökéletes strandoláshoz kell, nem csoda, hogy a TripAdvisor honlapján is ilyen előkelő helyet ért el! Egyébként ezen a tengerparton található Bruce Willis festői álomrezidenciája is, ami minden képzeletet felülmúl. Mt mondjak, ingatlanok terén jó ízlése van a hollywoodi legendának!

5_59.jpg

5. Saint Pete Beach, Florida, USA

Tény, hogy Florida az USA egyik legszebb állama, ahol a felhőkarcolók és a sztárvillák mellett szebbnél szebb strandok húzódnak meg - ilyen a Saint Pete Beach is, ami nem Miami oldalán, hanem Florida államának nyugati oldalán, Tampa városa mellett, St. Petersburg közelében húzódik meg.  A strand néhol elég keskeny, néhol elég széles, a látvány viszont páratlan. Ha itt laknék, minden egyes napot itt kezdenék és fejeznék be - igazán szerencsések azok, akik ezt megtehetik! Hát kell ennél több? 

6_43.jpg

6. Turquoise Bay, Exmouth, Ausztrália

Még egy ausztrál beach - mondjuk ez teljesen, teljesen máshol található, mint az előző! A Turquoise Bay mesés strandja Ausztrália észak-nyugati részén, Exmouth mellett található és amit láttok, az már nem a Korall- vagy a Tasman-tenger, de nem is a Nagy-Ausztráliai-öböl, hanem az Indiai óceán. A strand konkrétan közelebb van a Szunda-szigeteknek is nevezett maláj részhez, mint magához Melbourne-höz vagy Syney-hez, bár fogalmam sincs, hogy hajóval vagy repülővel meg lehet-e innen közelíteni Jávát vagy a "szomszédos" helyeket.

7_37.jpg

7. Eagle Beach, Aruba

A világ egyik legszebb szigetének nevezett Aruba nem bővelkedik a strandokban - amelyik viszont jó, az nagyon jó! Az egyik ilyen az Eagle Beach, mely a sziget legszélesebb strandja. Az egész part egyébként nem olyan óriási, kb 1 kilométer ha van, viszont nagyon népszerű a helyiek körében, ezért mindig rengeteg emberre kell számítani. Azért én azt nem merném állítani, hogy ez a beach a világ 10 legjobb strandja között van, de ezt a listát nem is én állítottam össze. Ha voltatok már itt, kérlek mondjatok pár mondatos véleményt kommentben a cikk alján, köszönöm!

8_27.jpg

8. Rabbit Beach, Lampedusa, Olaszország

Azok a gyönyörű, gyönyörű olasz strandok! A "nyuszis" strand, másnéven a Spiaggia dei Conigli lett Európa legjobb strandja, mely nem is konkrétan az olasz szárazföldön, hanem Málta és Tunézia között fekszik egy kis szigeten, Lampedusán. Bővebben már írtam róla az előző cikkben, ezért ismételni nem szeretném magamat - inkább nézzétek meg a 2021-es legjobb európai strandválogatást és mondjátok el a véleményeteket! 

9_23.jpg

9. Ka'anapali Beach, Maui, Hawaii

A világ egyik legegzotikusabb szigetén, a Hawaii-szigetekhez tartozó Mauin található ez a csodás strand, mely a maga nemében teljesen egyedülálló ebben az összeállításban - még én, a fehérhomokos, szélespartú beachek nagy szerelmese is hiányoltam már egy hasonlót! A Kaanapali Beachről annyit kell tudni, hogy 5 km hosszú, a turisták közében pedig kimondottan népszerű ( végülis az összeállításban szereplő mindegyik strand az, nem hiába értékelték őket ilyen magasra): tulajdonképpen a beach környéke volt az első turista környék Mauin, ennek megfelelően rengeteg szálloda, étterem és más szolgáltatás található a strand közvetlen közelében. Igazi egy az egyben strand, aki ide jön, az biztosan jól fogja magát érezni! 

10_19.jpg

10. Baía dos Golfinhos, Fernando do Noronha-sziget, Brazília

Nos, vagy eszement jók ezek a strandok, vagy a fél TripAdvisort meghekkelték a brazilok, hogy fellendítsék Fernando do Noronha szigetének turizmusát. Hihetetlennek tartom, de a TOP 10-es mezőnyben ez már a második beach, ami ezen a szigeten szerepel. Tényleg ilyen jók lennének? Mondjuk, képről annak néznek ki, hogy hiszen még annyi más gyönyörű strand is van a világon... mi a helyzet például az ázsiai résszel vagy a híres nevet brit és görög strandokkal? Azért van pár beach, amit hiányolok az összeállítás első tízes mezőnyéből - nektek melyik lenne az a strand, amit mindenképpen beleraknátok az összeállításba? 

süti beállítások módosítása