Gretta

Festői luxusrezidencia Arizona legszebb részén

2021. október 19. - Gretta

Arizona egyik legszebb részén, Sedona városának festői vörös sziklái mellett helyezkedik el ez a luxusrezidencia, mely a délnyugat szerelmeseinek valóságos álomház. Kukkantsunk is be! 

Ugye milyen mesés? A ház pontosan a híres Cathedral Rock (Katedrális-szikla) mellett épült meg (csupán 150 méterre van tőle a vörös sziklák kijelölt túraútvonala) - a fantasztikus elhelyezkedése miatt viszont jóval drágább, mint a hasonló környékbeli ingatlanok. A ház magyar forintra átszámítva kb. félmilliárd forintba, azaz 500 millióba kerül - ez az összeg nálunk rendkívülinek számít, de hidd el, Amerikában is az, főleg a sivatagi területeiről híres Arizonában, ahol az ingatlanárak abszolút nem számítanak kiugrónak. 

100 Scenic Dr, Sedona, AZ 86336

A ház ára viszont valamely szinten érhető is: mondom is miért! A sivatagi luxusvilla (bár rendkívül nyitottnak tűnik)  igazság szerint egy ultrabiztonságos, videokamerákkal felszerelt, védett lakóövezetben helyezkedik el, ahová tényleg csak azok léphetnek be, akiknek van kulcsuk/belépőkártyájuk az itt lévő házakhoz. Magyarul, ezen a környéken Sedona legnívosabb elitje lakik, akiknek igencsak tetszetős lehet az ingatlanportfóliójuk.

100 Scenic Dr, Sedona, AZ 86336

A 370 négyzetméteres házban 4 háló és 5 fürdőszoba található, az árba pedig minden berendezés és háztartási eszköz beletartozik: természetesen a nappaliból nyíló napozóterasz örökpanorámája is, ahol az itt lakók a kedvükre gyönyörködhetnek Sedona vörös szikláiban.

100 Scenic Dr, Sedona, AZ 86336

A kilátás persze a nappali mellett helyet foglaló amerikai konyhában is pazar, sőt: tulajdonképpen az egész házból. Itt mondjuk kivételes élmény lehet a legkoszosabb edények mosogatása is, mert vannak olyanok, akik egész életükben arra várnak, hogy ilyen csodálatos panorámát lássanak...

100 Scenic Dr, Sedona, AZ 86336

A konyha berendezése távolról is megér egy képet. Az egész házat úgy rendezték be, hogy a lehető legtermészetesebben illeszkedjen a barnás-vöröses környezethez - ami az én szememnek öröm, de lehet, hogy a vöröstölgy és a mahagóni ellenlábasai kifejezetten feszengenének egy ilyen otthonban.

100 Scenic Dr, Sedona, AZ 86336

Szó, mi szó: ez a ház nem éppen a minimál stílus rajongóit fogja elvarázsolni és bár egy-egy bútor vagy elrendezés már nekem túl soknak, túl zsúfoltnak bizonyul, a villa különleges elrendezése és a falak sarkainak levágása kifejezetten tetszik. Valahogy nyújtja a teret, olyan, mintha nem is egy házban, hanem egy sivatagi kempingben lennénk.... Nektek hogy tetszik?  

100 Scenic Dr, Sedona, AZ 86336

Azt egyébként még nem mondtam, de a villához egy sötét csempével kikövezett infinity medence is társul, mely a a képen látható fürdőszoba és a napozóterasz mellett kapott helyet. Mi tagadás: ez a fürdőszoba álmaim netovábbja, minden egyes részét imádom! Talán egy kicsit jobban lekövezném a plafon irányába, valamilyen világosabb csempével és a falon lévő felesleges dolgokat is levenném, de tény, hogy ezen a fürdőn nem sokat változtatnék.

100 Scenic Dr, Sedona, AZ 86336

A hálószobák már inkább hagytak kivetnivalót maguk után, de hát ízlések és pofonok. A szoba elég nagy, szuper az elrendezése, világos, a panorámáról nem is beszélve...van benne fantázia, az biztos!

100 Scenic Dr, Sedona, AZ 86336

Íme egy másik háló, mely kevésbé panorámás, de van hozzá egy egész nagy napozóterasz. Úgy látom, ez a szoba vendéghálóként/konditeremként funkcionált az eddigi lakók számára, amihez ez a terület több, mint jó. Ha még több képet szeretnétek megnézni a házról, azt ITT megtekinthetitek - legalábbis addig, amíg nem kel el! Remélem élveztétek a cikket, kommentben mondjátok el, mi a véleményetek róla!  

A képekért köszönet Leigh Ann Rowe & Toby Ponnay/Sotheby’s International Realty Mike Helfrich for Chris Cortazzo of Compass! © Copyright 

 ————————————————————————————————————————————— 

 Még több mesés ingatlanról a további összeállításokban olvashattok:

David Copperfield szigete a Bahamákon Egzotikus álomvilla a Bahamákon Festői rezidencia a Comói-tó partján Florida legpazarabb álomvillája Karibi villa Mostique-szigetén Lenyűgöző fára épített ház Angliában London legexkluzívabb luxuslakás Mesés luxusapartman Dubaiban Modern luxusvilla Portugáliában Modern sziklaparti álomház Kaliforniában Pazar luxusvilla a Turks-és Caicos szigeteken Téli álomvilla Coloradoban Tóparti luxusvilla Coloradoban  Vízparti csodavilla Floridában

—————————————————————————————————————————————   

A honlap jelenleg formai és tartalmi átalakításon esik keresztül. A megújult weboldal 2022 elejére  várható. Köszönöm a türelmeteket!

süti beállítások módosítása