Gretta

A világ első víz alatti szállodája: Conrad Maldives Rangali Island

2018. április 27. - Gretta

Aludnál együtt halakkal és cápákkal? Én mondjuk nem, de ha neked minden vágyad egy igazi, víz alatti hotelben tölteni a nyaralásod, akkor csak a Maldív-szigetekig kell utaznod.

Korábban már írtam róla, hogy a Dubaiban épülő Világ-szigetek egyikén a Venice szálloda igazi víz alatti menedékhelyként fog szolgálni a gazdag turisták számára - a Maldív-szigeteken viszont már idén, 2018 novemberében megnyitja a kapuit a világ első számú víz alatti szállodája, a Conrad Maldives Rangali Island!

A privát szigeten elterülő, ötcsillagos resortban a víz alatti lakosztályokon kívül beach és vízi villák is lesznek, de tény, hogy a hotel vezetősége elsősorban az "underwater" szekció miatt várja a nagy érdeklődést. A vízi alatti villa fő építésze, Ahmeed Saleem egyébként már évek óta csak ezen a projekten dolgozott és elárulta, hogy a különleges "akvárium" technológia miatt több, mint 3 milliárd forintba került csak ennek az egy villának a felépítése. 

A 'Muraka' undersea villa egy kétemeletes, a maga nemében egészen elképesztő hálóteret biztosító különlegesség, ahol egyszerre négy ember tud a legnagyobb kényelemben elférni, de akár kilencen is tartózkodhatnak a villában: ketten aludhatnak közvetlenül a víz felett,  illetve a víz alatt, amihez hasonlót még sem az Indiai-óceán területén, sem a világ más pontján sem sikerült megvalósítaniuk a készítőknek. 

A cápák látványa sem lesz ritka, ha kiveszed ezt a szobát. Az tuti, hogy én inkább a víz feletti szekcióban szállnék meg (lent), de biztos vagyok benne, hogy nagyon is lesz kereslet erre az egzotikumra, legalábbis az extremitást kedvelők, a felvágósok és a multimilliárdosok körében, akik már nem tudják hova költeni a pénzüket. Mert azt még nem mondtam, de egy éjszaka több millió forintra rúg ebben a villában.

Ha éjjel kimerészkednél a fürdőszobába, ne ijedt meg: fogmosás közben simán farkasszemet nézhetsz bármilyen rájával vagy más bizarr víz alatti állatkával - az undersea villa falai ugyanis üvegből készültek. 

A víz felett nekem valahogyan jobban tetszik: főleg, hogy még a naplementét is lehet látni az óriási méretű ágyból....

... na meg az ultramodern fürdőszobából is. Ez azért nem semmi! 

Ha pedig inkább a szabadban szemlélnéd a kinti világot, arra is lehetőséged van: egy óriási, 120 m2-es terasz várjáa a Muraka lakóit grillsütővel, napozóágyakkal, beszélgetősarokkal és még csomó extrával. Csak mellékesként jegyezném meg, hogy egy 24 órás biztonsági szolgálat és külön komornyik is tartozik az éjszakánkénti több milliós bérleti díj árába.


Ilyen elképesztő helyen terül el a Conrad Maldives Rangali Island... hát nem mesés? Köszönöm a képeket a szállodának! Ti már jártatok a Maldív-szigeteken? A tapasztalataitokat várom kommentben, illetve emailen (gretta@gretta.hu) keresztül is.

A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © Conrad Maldives

—————————————————————————————————————————————

Még több mesés szállodáról a következő linkeken olvashattok:

Amankila (Bali)|Anantara Kihavah Maldives (Maldív-szigetek)|Banva Private Island Resort (Fülöp-szigetek)|Conrad Maldives Rangali Island (Maldív-szigetek)|Cosmopolitan Las Vegas|Dolce Hanoi Golden Lake (Vietnám)|Excelsior Hotel Gallia (Milánó)|Fantasyland Edmonton (Kanada)|ICE Hotel (Svédország)|Palazzo Versace (Ausztrália)|Six Senses (Ibiza)|The Phoenician (Arizona, USA)|The Retreat at Blue Lagoon (Izland) 

—————————————————————————————————————————————

 

süti beállítások módosítása