Gretta

A világ legszebb szállodája: Anantara Kihavah Maldives

2018. május 29. - Gretta

Igazából nem is a világ legszebbjének, hanem a világ "leginstagramosabb" hoteljének választották meg a Luxury Travel Advisor oldal olvasói a Maldív-szigeteken található ötcsillagos, minden extrával és exkluzivitással ellátott szállodát. Pillantsatok rá ti is!

Először is kezdjük az Anantara Kihavah elhelyezkedésével: az Indiai-óceán északi részén, India déli csücskétől és Srí Lankától csupán pár száz kilométerre, a Maldív-szigetek UNESCO által védetté nyilvánított Baa atoll bioszféra rezervátumában található az a kis sziget, amely otthont ad az ötcsillagos szállodának.

Van itt minden: víz alatti szuperétterem, teniszpálya, mozi, edzőterem, wellnessrészleg, valamint 80 darab, minden kényelemmel (és persze infinity pool-lal) ellátott rezdencia. Az egyik legdrágább a fenti képen középen  is látható kétszobás lakosztály, amit kinagyítva is szemügyre vehettek:

1_34.jpg

Van hozzá két infinity medence, hatalmas terasz, konyha, 24 órás biztonsági felügyelet, saját inas, playstation, , WiFi, kilátással rendelkező fürdőszoba és még sorolhatnánk - mindezt 889 négyzetméteren. Itt el lehet férni, az tuti! Egyébként nagyon ízlésesen néz ki az egész szálloda, amit a Group x Design Associates építészei álmodtak meg: egy másik villában például így néz ki a fürdőszoba:

2_36.jpg

De ha inkább a parton lévő beach rezidenciák egyikét szeretnénk élvezni, akkor sem kell lemondanod semmiről, mert ilyen romantikus privát wellnessrészleged nem mindenhol lehet. Behűtött Moët & Chandon pezsgő, ezernyi rózsaszirom és habos fürdő várja azokat a gazdag turistákat, akik itt szereték kipihenni a fáradalmaikat. 

3_25.jpg

Ezek után nem meglepő, hogy a Luxury Travel Advisor oldalán meghirdetett szavazáson töb, mint 45 ezren szavaztak erre a szállodára. Szó, mi szó, tényleg álom az egész hely - még akkor is, ha ebben a szállodában nem kínálnak víz alatti szobákat. Mert a Maldív-szigeteken már olyan is van lehet találni. Azért az Anantara Kihabah sem semmi, hiszen a tengeri herkentyűket kínáló éttermüket a víz alatt építették meg - pazar!

Olyan, mintha a kishalakat kívülről, egy akvárium üvegén át szemlélnéd, pedig te magad is egy akváriumban vagy benne - a víz alatti étterembe egy lépcsős alagúton át lehet lejutni. Azért megmutatom, hogy nemcsak a felszín alatt lehet panorámában gyönyörködni: 

4_23.jpg

A reggelit például itt szolgálják fel, de egyébként bárhová (akár a saját villádba) is kérheted a főfogásokat, ha egy kicsit sem lenne kedved kimozdulni a szuperluxus környezetből. Na, nem mintha ez nem lenne az! 

5_15.jpg

Az egyik legnépszerűbb páros program a csillagok alatti "kerti" mozival egybekötött vacsi. Egészen fantasztikus lehet, nem csoda, hogy szinte minden napra jut egy lánykérés a szállodában! De ha nem a mozivásznad szemlélnéd vacsora közben, hanem a végtelen óceánt, arra is van lehetőség.

Másnap reggel pedig egy privát jógaórában is részed lehet az óceánparton - semmi mást nem kell tenned, csak kicsit kinyitni a pénzátrcádat. Az Anantara Kihavah-ban ugyanis kb. 280 ezer forinttól kezdődik egy éjszaka (két felnőtt+két gyermek) étkezés és minden egyéb nélkül, egy beach villában. 

Hogy megéri-e? A TripAdvisor-os vélemények szerint mindenképpen, bár az is biztos, hogy ide csak azok a multimilliomosok jönnek nyaralni, akiknek nem számít (vagy éppen még olcsónak is számít), ha egy egyhetes nyaralásra 5-6 milliót költenek rá.

A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © Anantara

—————————————————————————————————————————————

Még több mesés szállodáról a következő linkeken olvashattok:

Amankila (Bali)|Anantara Kihavah Maldives (Maldív-szigetek)|Banva Private Island Resort (Fülöp-szigetek)|Conrad Maldives Rangali Island (Maldív-szigetek)|Cosmopolitan Las Vegas|Dolce Hanoi Golden Lake (Vietnám)|Excelsior Hotel Gallia (Milánó)|Fantasyland Edmonton (Kanada)|ICE Hotel (Svédország)|Palazzo Versace (Ausztrália)|Six Senses (Ibiza)|The Phoenician (Arizona, USA)|The Retreat at Blue Lagoon (Izland) 

—————————————————————————————————————————————

 

süti beállítások módosítása