Gretta

Mesés cowboybirtok az amerikai Wyomingban

2020. július 24. - Gretta

Egészen elképesztő panorámával rendelkezik az amerikai Wyoming állam északnyugati részén elhelyezkedő Red Reflet Ranch tanya, melynek közvetlen közelében szinte semmi sincs, csak a sivatagi vadnyugatos táj. Vonzónak tűnik? Az is! A képek alapján garantáltan beleszeret mindenki, akit egy  kicsit vonz a cowboyok életstílusa.

A Red Reflet Ranch az amerikai Wyoming államának északnyugati részén, Ten Sleep aprócska cowboy falujától 10 kilométerre, Buffalo városától pedig nagyjából 60 kilométerre található. Azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk, hogy a tanya a semmi közepén fekszik, mert még a Google Street View is csak elvétve kamerázta le a környéket - ez mondjuk a mai világban igazi luxusnak számít, és még a helyi ingatlanosok szerint is növeli a birtok értékét.

A jelenleg 20 millió amerikai dollárt (kb. ft) érő 11 533 hektáros farmon 2 db minden luxussal ellátott ingatlan, 4 apró vendégház és hegyi kabin, konditerem, lovarda, medence, kivilágított teniszpálya, valamint egy 1,5 kilométeres kivilágított repülőpálya + egy óriási hangár is található. Nem rossz, nem? Azok pedig, akik állattartás miatt költöznének ide, még 500 db kis-és nagyállatot elszállásolni képes karámot is felfedezhetnek itt. Nem is kérdés, hogy ez maga a mennyország egy cowboy számára! De nézzünk is körbe a birtokon...

A tanya sokáig amolyan kis "elvonulós hotelként" működött, mert egyszerre akár 30 vendég + 10-15 fős kiszolgáló személyzet elszállásolására is képes, a tulajdonosok viszont nemrég úgy döntöttek, hogy meg szeretnének válni tőle. Biztosan könnyű dolguk lesz, hiszen a fő ház 360°-os panorámával rendelkezik és mesés helyen helyezkedik el.

Többek között ilyen mesés kilátásban részesülhetnek azok, akik a ranchban szeretnék elfogyasztani a vacsorájukat. Ez a panoráma egyedi, különleges és elképesztő - a legjobb benne pedig az, hogy az ingatlan árába a környező földek is beletartoznak. Szóval mondhatjuk azt, hogy a tulajdonosé (szinte) minden, ameddig a szem ellát... 

Mint a házban minden, a konyha is nagyon méretes és tetszetős - mármint azoknak, aki szeretik természetes anyagokból készült berendezéseket -, a magas belmagasság pedig lehetővé tette azt, hogy a házat minél több ablakkal toldják meg. Mondjuk, vétek is lett volna ezt a mesés panorámát elrejteni vastag kőfalakkal...

A medence és a teniszpálya is rögtön a ház mellett helyezkedik el, kiváló panorámával ellátva. A hatalmas kilátóterasz különböző családi események (szülinap, keresztelő, esküvő stb.) lebonyolítására is képes, mert a medencét pikk-pakk úgy le lehet takarni, mintha ott se lenne!

A birtok második luxusháza valamivel szerényebb méretekkel rendelkezik, de azért nagyon tetszetős. Arra azonban nem tudtam rájönni, mi az a falépcsőnek látszó kis út a ház előtt. Ha van tippetek, szívesen fogadom az ötleteket! Nektek hogy tetszik a farm?

A képeket köszönöm a Hall&Hall-nak! Copyright Hall and Hall.

Még több képet a Hall and Hall ingatlanügynökség oldalán találhattok.

süti beállítások módosítása