Gretta

Los Angeles 10 legexkluzívabb szállodája

2021. január 21. - Gretta

Los Angeles - a sztárok, a filmvilág, a glamúr és Hollywood hazája tele van szebbnél szebb luxusszállodákkal, melyek ikonikus pompáját senki sem vitathatja. Most összegyűjtöttem nektek a 10 legexkluzívabbat, hogy ti is kedvetekre gyönyörködhessetek bennük!  

The Beverly Hills Hotel

A világ egyik legikonikusabb szállodája - szinte mindenki ismeri vagy hallott már róla. Hihetetlen történelme van, több dokumentumfilmet is készítettek már róla... Most pedig végre én is bemutathatom nektek!

Az 1912-ben nyílt szálloda igazi pink palotaként emelkedik ki a Beverly Hills-i Sunset Boulevard sugárút pálmafákkal szegélyzett mellékútján, a híres 90210-es irányítószám alatt, a Will Rogers emlékparkkal szemben.  Lehetetlen szem elől téveszteni - egyrészt azért, mert olyan hatalmas (210 szobája és lakosztálya, 23 bungalója, valamint egy óriási trópusi kertje van), másrészt azért, mert olyan kultikus. Élt már itt Marilyn Monroe, Obama is gyakran kampányol itt, Vilmos herceg és Katalin hercegné szállt már meg itt, Elizabeth Taylor és Richard Burton is itt töltötte a nászéjszakáját (egészen pontosan a No. 5 bungalóban), de John Lennon és Yoko Ono is imádott itt romantikázni - hogy csak a nagyon nagy nevű hírességeket említsen, a hollywoodi sztárokon kívül.

De hogy mégis mi a legjobb a The Beverly Hills Hotelben? Itt most nem fogom a különleges extrákat emlegetni (ahhoz nincs elég hely és különben is készítek majd egy hosszabb, átfogóbb cikket magáról a szállodáról), arra viszont külön felhívom a figyelmet, hogy ez egy igazi destination-hotel, már önmagában is egy hatalmas útiélményt nyújt a vendégek számára - aki pedig itt száll meg, azt nem csak a luxuspompát kapja meg emlékül, hanem a történelem egy kis darabkáját is magával viheti.  Az ára 250 ezer forinttól kezdődik egy éjszakára. 

Beverly Wilshire (A Four Seasons Hotel)

Beverly Hills központjában, a híres Rodeo Drive-on, a Chanel, a Louis Vuitton és a Tiffany & Co. üzletek közvetlen közelében található a Four Seasons szállodalánc egyik legkultikusabb szállodája, a Beverly Wilshire. Igen, még mielőbb felvetődne benned a kérdés: ez az a hotel, melyben Richard Gere és Julia Roberts karaktere eltöltött pár romantikus éjszakát a Micsoda nő! című filmben, de Elvis Presley és még a háromszoros Oscar-díjas Warren Beatty is lehúzott itt 15 évet (!) az egyik királyi lakosztályban, mikor még fiatal agglegény volt. 

A szálloda 1928-ban nyílt meg (mikor magának a városnak még csak 18 000 lakosa volt), 2006-ban pedig egy teljes körű, 35 millió dolláros renováláson esett át az E-alakú, toszkán kőből és carrara márványkavicsból épült olasz reneszánsz stílusú épület. A Beverly Wilshire hatalmas, 395 szobával és 137 lakosztállyal rendelkezik, melyeket elegáns és finom, világos stílusú bútorokkal rendeztek be. A lobby igencsak fantasztikus... főleg karácsonykor, mikor az egész ünnepi pompában úszik (a képet nézzétek meg a galériában), de a szálloda többi pontja is ugyanolyan mesés a spától kezdve, az elegáns medencétől és napozóteraszon át a legegyszerűbb szobáig. Az árak 240 ezer forinttól kezdődnek.

Viceroy L'Ermitage Beverly Hills

Bemutatom nektek Los Angeles egyik legszebb szállodáját! A Viceroy hotelekben általában minden fantasztikus és a L'Ermitage Beverly Hills is a tökély legfelsőbb fokát tükrözi. Kezdjük is azzal, hogy a szálloda Beverly Hills egy viszonylag csendes, ámde központi részén fekszik, egyből a Beverly Hills City Hall koncertterem és a polgármesteri hivatal mellett, buja pálmás övezetben. 

Stílusát és berendezését a budavári Hiltonhoz tudnám hasonlítani: rengeteg világos árnyalatú, bézses szín található meg itt, az exkluzív életérzést pedig a minimalista stílusú, különböző arany, ezüst és tükörfelületek jelenítik meg. Az 1975-ben nyílt szálloda 116 szobával és lakosztállyal rendelkezik, igazán intim hangulatú, sosem túlzsúfolt és valahogyan... megvan benne az az old hollywoodi elegancia, amit Los Angelesben mindenki érezni akar.

Talán pont ezért imádják a sztárok is: Michael Jackson és Liz Taylor például itt lábadozott a plasztikai műtétek után, Angelina Jolie rendszeresen itt tartja meg a sajtótájékoztatóit, Katie Holmes pedig a születésnapját szokta itt ünnepelni. A szálloda mindezek mellett szerepelt már Jennifer Lopez 'Jenny from the Block' videóklipjében és Julia Robert 'Szemből telibe' című filmjében, de a "Kilenc" című musical privát vetítését is itt tartották még 2009-ben.

Az exkluzivitások közé tartozik még a szálloda rooftop medencéje és napozóterasza, a két kezelőhelyiséges spája, a Livello olasz étterme és a Lobby Lounge & Bar nevű bárja is, ahol szinte mindennap el lehet kapni egy világsztárt, amint a menedzserével egyeztet. Az árak 190 ezer forinttól kezdődnek egy éjszakára. 

InterContinental Los Angeles Downtown

Los Angeles pénzügyi központjában, a Staples Centertől és a helyi központi könyvtártól csupán pár száz méterre fekszik az InterContinental (és Nyugati-part) egyik legmagasabb szállodája, a 73 emeletes, üvegfalú InterContinental Los Angeles Downtown, mely mind a 335 méter magasságából 360°-os panorámát biztosít az Angyalok városára. A kilátás fantasztikus: az esti fényekben olyan csodát lehet látni a hotel ablakaiból, mintha egy varázslatos aranyszőnyeg terülne szét előttünk...

A hotel természetesen belülről is ugyanolyan modern és high-tech, mint kívülről nézve - sőt, szerintem belülről még jobban is néz ki! Lényegében az egész belső berendezés a mesés kilátás felé összpontosul (mondjuk, hiba is lenne, ha ne így lenne), így nagy ablakokra, szellős terekre és nagyon fantáziadús fényjátékokra számítsunk, ha belépünk a hotelbe (utóbbi, mint kiderült Los Angeles esti dugóit hivatott megjeleníteni, rendkívül ízléses módon).

Az épület előcsarnokából egyébként liftbe szállva, a 70. emeleten találjuk meg a Sky Lobbyt, egy emelettel feljebb a La Boucherie steakhouset, a 69. emeleten a Sora sushi bart, a hetediken a 0-24 elérhető megamodern fitnesztermet, a 73. folyosón pedig a Spire73-at, ami a környéken a legmagasabb nyitott szabadtéri szórakozóhely. A szálloda szobái 80 ezer forinttól foglalhatók.

The Maybourne Beverly Hills 

Ez az elképesztően gyönyörű szálloda Beverly Hills legexkluzívabb negyedében, a Rodeo Drive mellett helyezkedik el, kb. 100 méterre az olyan luxusüzletektől, mint a Cartier, a Louis Vuitton, a Dior és a Harry Winston. Szóval a környéken lehet költeni a pénzt bőséggel! 

A spanyol koloniál stílusban épült ingatlan elölről nézve sokkal visszafogottabb, mint hátulról, ugyanis a hátsó rész egy egészen különleges kis udvarral büszkélkedik: van itt rózsakert, szökőkút, tökéletesen megformázott bokrok stb., a második emeleten pedig egy nyitott teraszt is meghagytak az épület tervezői, mely nagy népszerűségnek örvend esküvők, eljegyzési bulik vagy más formális rendezvények helyszíneként.

A kilenc emeletes hotel berendezését egyébként a '20, '30-as évekből merítették: a világos színű falfelületek tökéletes kombinációt alkotnak a sötétbarna bútordarabokkal, melyeket az előcsarnokban, a folyosókon és a szobákban egyaránt megjelennek. A szuper hír pedig az, hogy minden nem alapkategóriás szobához jár terasz vagy erkély - ez igencsak ritka LA-ben. Szolgáltatások szempontjából is remek lehetőségeket biztosít a The Maybourne: többek között itt van Kim Vo sztárfodrász szalonja, a rooftop teraszon egy szuper étterem található (Rooftop Grill), a hatalmas spában pedig L. Raphael arckezeléseket lehet kipróbálni. 

Egyébként eredetileg ezt a hotelt nevezték a Montage Beverly Hillsnek, egészen 2019 decemberéig, amikor is tulajcsere volt: a londoni Claridge's, a The Connaught és a The Berkeleyt birtokló Maybourne Hotel Group vásárolta meg ezt a fantasztikus szállodát, mely azóta The Maybourne Beverly Hills néven fut. Azt hiszem jó vásár volt - még akkor is, ha 415 millió dollárba, azaz kb. 124 milliárd forintba (!) került. A hotelben egy éjszaka 220 ezer forinttól kezdődik, egy tetszetős Executive lakosztály viszont már csak napi 400 ezer forintért kapunk meg.  

Hotel Bel-Air, a Dorchester Collection

A hollywoodi hegyek kacsalábon forgó palotái között, Lionel Richie mediterrán rezidenciájának közelében, egy privát úton helyezkedik el a Hotel Bel-Air modern dizájnú, trópusi pálmakerttel és hattyútavakkal körbevett szállodája, mely kicsit olyan, mint egy eldugott luxusrezervátum magán a paradicsomon belül.

Az 1946-ban épült Hotel Bel-Air 58 szobájával és 45 lakosztályával kifejezetten privát szállodának számít a környéken: a vizslató tekintetek távoltartása miatt tulajdonképpen még egységes homlokzata sincsen, kisebb-nagyobb rózsaszín villaépületekben találhatóak meg maguk a szobák is. Itt nem nagyon vannak közösségi terek (bérelhető privát meeting szobák viszont annál inkább), hotel étterem, a a Wolfgang Puck at Hotel Bel-Air viszont az étterembe, a teraszra, a bárba, a medence mellé, sőt még a szobákba is kiviszi az ételt - szóval itt nincsenek zavaró kötelességeket arra vonatkozóan "hogy hol kell enni", itt mindent megtesznek a vendég kényelméért.

A szálloda híres Marilyn Monroe és Tina Turner-rajongásáról, ezért számítsunk arra, hogy sok fekete-fehér képet fogunk látni a két világsztárról, de Grace Kelly, Elizabeth Taylor és Cary Grant is nagy rajongói voltak a szállodának, ezért az ő látványukra is készüljünk fel. 

A Hotel Bel-Air büszkélkedik egyébként Los Angeles egyik legdrágább lakosztályával is: a 629m2-es elnöki lakosztály napi 5,5 millió forintba kerül és olyan, mintha egy önálló bungaló lenne magán a szállodán belül - természetesen ehhez már tartozik saját terasz, udvar, jacuzzi és medence is. Amennyiben a "legszerényebb" szállással is megelégszel, úgy "csak" napi 240 ezer forintot kell fizetned a deluxe szobáért. 

Hotel Casa del Mar

Santa Monica strandjával szemben fekszik ez az 1926-ban épült óceánparti hotel, melynek eredeti neve Club Casa Del Mar volt. Talán ismerősnek csenghet ez a név, mert már akkor is ez volt West Hollywood egyik legmenőbb helye, 1999-ben pedig át is esett egy 50 millió dolláros, teljeskörű renováláson az épület azért, hogy ez így is maradjon. Mit is mondhatnék? Így maradt.

Az olasz reneszánsz stílusban épült szálloda 129 darab szobával és lakosztállyal várja az érdeklődőket, melyek többsége a strandra vagy Santa Monica belvárosára néz rá. A szobák romantikus és tengerparti, otthonos, de mégis elegáns berendezését Darrell Schmitt belsőépítész kreálta meg, aki fényes, glamúros felületek helyett visszafogottan mintás foteleket, párnákat és éjjeli lámpákat helyezett be a szobákba. 

A hotelnek három helyisége van, ahol lehet enni (természetesen a 0-24 szobaszervizen kívül): a Terazza Beachouse Patio, a Catch és a Cabana Lounge, de van itt egy spa is (Sea Wellness Spa) és egy fitneszterem is egy fantasztikus napozóterasszal és medencével együtt. Ha úgy szeretnéd élvezni Los Angeles fényeit, hogy közben fantasztikus óceánparti kilátásban és tengerparti hangulatban legyen részed, akkor ez a neked való hely, mert itt egyszerűen minden pazar! 

A szállodaszobák árai 190 ezer forintól kezdődnek egy éjszakára, a legszebb, 167 m²-es, két hálószobás Pacific View lakosztályért pedig kicsivel több, mint 1 millió forintot kérnek el.

The Ritz-Carlton, Marina del Rey

A Los Angeles-i nemzetközi repülőtértől (LAX) csak 15 percre, Venice strandjának közelében, a kikötővel szemben található a Ritz-Carlton Marina del Rey nevű szállodája, melyet főként elfoglalt üzletemberek és politikusok látogatnak különböző meetingek és csapatépítők alkalmából - de azért turistáknak is szuper, főleg, ha szeretnél a világ egyik legnagyobb kikötőjében gyönyörködni!

A szálloda 307 szobával büszkélkedik, melyek között az exkluzív Club Level szobák és a lakosztályok is megtalálhatóak. Személy szerint teljesen rendben találom a szobákat, látszik, hogy főleg a tehetősebb üzletemberek számára tervezték őket, mert nincsenek agyoncicomázva, a kényelmet és a letisztultságot részesítik előnyben - de ahogy mondtam, ez a szálloda turistáknak is szuper. De hogy miért is emlegetem ezt?

Főleg azért emlegetem ezt, mert 1. ha átutazóban vagy, sokkal jobb, mint a reptéri hotelek; 2. közel van hozzá a strand, a Pier és Santa Monica belvárosa, 3. a hotelnek rengeteg olyan fantasztikus szolgáltatása van, amit más Los Angeles-i luxusszállóban egyébként nem találhatsz meg. Az egyik ilyen a kikötőre néző panorámás napozóterasz/medence; a másik az exkluzív 650 m²-es Sisley Spa, végül pedig a Cast & Plow étterem, mely arról híres, hogy csak bio alapanyagokkal használnak és lényegében "a farmról egyenesen az tányérra" kerülnek a falatok (legalábbis az étterem így hirdeti magát). Szóval nagyon is van célközönsége ennek a hotelnek, de azért lássuk be, messze van egy destination-hoteltől. Egy éjszaka 130 ezer forinttól indul. 

The Peninsula Beverly Hills

Tökéletes helyen, Beverly Hills közepén, a Santa Monica Boulevard egyik leágazásánál található a The Peninsula Beverly Hills AAA öt gyémánt besorolású szállodája, mely 1991 óta fogadja a vendégeket. Érdekes lehet tudni, hogy amikor a szálloda megnyílt, akkor már húsz éve nem volt semmilyen új luxusszálloda Beverly Hillsben - szóval, már maga a hotel léte is történelmi jelentőségű.

A Peninsula Beverly Hills 195 szobával, 38 lakosztállyal és 17 privát villával büszkélkedik, melyeket úgy alkottak meg, mintha egy trópusi dzsungel kellős közepén lennénk. Kicsit olyan ez a hotel, mint egy exkluzív oázis a rohanó világ tengerében... A szálloda kívülről úgy néz ki, mint egy óriási nagykövetség vagy egy múzeum, belülről pedig elsőre kicsit "nagymamásnak" tűnhet a sok virágmintás fotellel és szőnyeggel, de igazából ez is csak hozzáad a szálloda hangulatához.

Sztárvonatkozás terén: Reese Witherspoon már évek óta itt készülődik az Oscar-gálára, de Carly Simmon is vett már fel itt karácsonyi albumot, ahogyan Anna Nicole Smith és Courtney Love is szeretett egykoron a hotelben tartózkodni. Ha a Viceroy L'Ermitage glamúrját és a Beverly Hills Hotel retro, bungalós hangulatát keresed, itt mindenképpen meg fogod találni! Árak éjszakánkénti 230 ezer forinttól.

The Beverly Hilton

A Santa Monica és a Whilshire Boulevard találkozásánál, egyből Peninsula Beverly Hillsszel szemben helyezkedik el a The Beverly Hilton négycsillagos, közel 4 hektáron elterülő 260 szobás gigaszállodája, mely 1955-től várja a vendégeket. Tehetős turisták, színészek és üzletemberek egyaránt kedvelik, mert rengeteg közösségi tér van a szállodán belül (1961 óta például minden évben az itteni bálteremben rendezik meg a Golden Globe-díjátadót, mert itt van LA legnagyobb terme), a hotelben lévő  Upgrade Labs pedig Los Angeles egyik legmenőbb és legmodernebb fitnesztermének számít, ahol minden a legmenőbb high-tech sportszerekkel felszerelve.

A szállodának ezenkívül van egy szuper olasz étterme (Circa 55), egy esküvőkre és különböző rendezvényekre specializálódott kertje (Wilshire Garden), valamint egy napozóterasza is Los Angeles legnagyobb medencéjével. Az árak viszonylag barátiak (egy szoba 90 ezer forinttól kezdődik egy éjszakáért), de ne felejtsük el, hogy ez egy négycsillagos szálloda, szóval ennél többet nem is nagyon kérhetnének egy deluxe roomért...

Az összeállítás szubjektív, ezért tapasztalataitokat, véleményeiteket várom kommentben. A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © Daios Cove, Blue Palace Elounda Resort, Domes of Elounda, Stella Island Luxury Resort, Nana Princess Suite, Abaton Island Resort Spa, Domes Noruz Chaina, Cayo Exclusive Resort, Amirandes Grecotel, Acro Suites

—————————————————————————————————————————————

   'A világ legexkluzívabb szállodái' című cikksorozat további összeállításai:

Bahamák  Bali  Dominikai Köztársaság  Dubai  Las Vegas  Kréta  Los Angeles  London  Maldív-szigetek  Miami  New York  Párizs  Santorini  Zakynthos

—————————————————————————————————————————————  

 

süti beállítások módosítása