Gretta

Miami 10 legexkluzívabb szállodája

2021. január 06. - Gretta

Miami - a híres és gazdagok, valamint a fantasztikus strandok városa nem is büszkélkedne több luxushotellel. Én azonban mégis megpróbáltam nektek kiválogatni azt a 10 legexkluzívabb szállodát, melyekért az egész világ odáig van. Következzenek most Miami legjobb luxuskategóriás szállodái!

Fontainebleau Miami Beach

Miami legkultikusabb szállodája, a Fontainebleau Miami Beach szigetén, a Collins Avenue-n helyezkedik el olyan világhírű nightclubok mellett, mint a Hakkasan vagy a Scarpetta. A Morris Lapidus tervezte luxushotel eredetileg 1954-ben nyitotta meg a kapuit - 2007-ben teljeskörű felújításon esett át - és több, mint 1500 szobával rendelkezik. Méreteiből adódóan talán nem nehéz kitalálni, hogy a Fontainebleau Miami városának legnagyobb szállodája. 

Rengeteg sztár megfordult már itt: többek között Frank Sinatra, Marilyn Monroe és Elvis Presley is szerette itt mulatni az idejét, de Jennifer Lopez és Gwyneth Paltrow is mindig itt száll meg, ha a városban járt - sőt: még a Victoria's Secret márka is itt rendezte meg a 2007-es divatbemutatóját! Rengeteg filmben, sorozatban és videoklipben is láthattuk már a szállodát: gondoljunk csak a Whitney Houston és Kevin Costner főszereplésével készült Több, mint testőrre; Sharon Stone és Stallone Specialistájára, a Rendőrakadémia 5-re vagy az 1964-es James Bond: Goldfingerre. 

De nem csak sztárvendégei és filmes szereplései miatt híres a szálloda: a Fontainebleau 3700 négyzetméteres Lapis spája, 12 étterme, mesés medencéi és gyönyörű lobbijai elismerésre méltóak. Igazi destination-hotelről van szó, azoknak akik ugyanis itt szállnak meg, szinte ki sem kell mozdulniuk a hotelből - ez sokaknak lehet előny és hátrány is. Egy éjszakáért legalább 80 ezer forintot kérnek el, a szálloda a legexkluzívabb lakosztálya pedig a 929 négyzetméteres Sorrento Penthouse, mely 1,5 millió forintba kerül egy éjszakára.  

Fisher Island Club Hotel & Resort

A Downtown Miami és a Miami Beach között elhelyezkedő mesterséges Fisher Island lényegében a gazdagok játszótere: amolyan exkluzív members-only sziget a már önmagában is exkluzív környéken. Nem meglepő módon, de egész Floridában az itteni 33109-es irányítószám alatt lakik a legtöbb milliárdos. Van itt egy elég felkapott lakópark, egy nívós magániskola, egy magánklinika, pár étterem, egy golfpálya, egy szupermarket, egy jachtkikötő, na meg persze egy ultraexkluzív szálloda, a Fisher Island Hotel & Resort, mely több, mint 100 éves történelemre nyúlik vissza. Nézzünk is körbe benne!

A szálloda épülete egy 1910-es években épült Vanderbilt-rezidencia, melyet az évek alatt újítottak fel és alakítottak át intim, privát és nagyon exkluzív hotellé: a Fisher Island Club Hotel & Resort ugyanis csak 15 lakosztállyal rendelkezik - azok viszont nagyon ott vannak! Királyi, de nem túlaranyozott vagy túlpompázott lakosztályokról van szó, melyek sokkal, de sokkal visszafogottabbak a Faena Hotelnél látottakkal. Egyszerűen egyből bele lehet ebbe a helybe szeretni!

A szállodának van még egy barátságos spája, hat étterme és privát homokos strandja is (melyet csak a vendégek használhatnak), valamint minden egyes lakosztályhoz jár egy golfkocsi is, amivel szabadon lehet navigálni a sziget területén belül. Az egyedüli negatívum talán csak az, hogy a sziget nem kapcsolódik a szárazföldhöz, tehát csak komppal, ferryvel, kishajóval vagy yachttal lehet megközelíteni Miami belvárosát vagy a környékbeli településeket. Egy éjszaka 147 ezer forinttól kezdődik. 

The Miami Beach EDITION

Ian Schrager amerikai milliárdos üzletember luxuskategóriás szállodalánca, az EDITION szinte mindenhol tökéletes hoteleket hoz létre - már ha van olyan, hogy tökéletes. Az ultramodern, letisztult stílusú Miami Beachen lévő óceánfronti szállodája a Faena Hotel mellett helyezkedik el és minden olyan exkluzív szolgáltatással rendelkezik, amit egy luxushoteltől kívánni lehet.

Van itt egy óriási rendezvény-és tárgyalóterem (egészen pontosan Miami legnagyobbja), egy spa, több étterem, föld alatti nightclub, bowlingpálya, sőt még jégpálya is a korcsolyázni vágyóknak - az egész viszont egy olyan zöld, pálmafákkal szegélyezett környezetben helyezkedik el, hogy szinte olyan, mintha egy egzotikus paradicsomban lennénk. Tényleg csodás!

A szálloda nagy erőssége viszont nem is a szolgáltatásokban rejlik, hanem a páratlan kilátásban, a már említett trópusi környezetben, valamint a felsőbb szinteken lévő, 28 darab Bungalow-lakosztályokban, melyek közül néhány óceánra néző, kültéri privát jakuzzival vagy medencével is rendelkezik. Egy éjszaka minimum 138 ezer forintba kerül, a szálloda legnívósabb lakosztálya a kétemeletes Penthouse Suite pedig éjszakánként 3 millió forintot kóstál.

Faena Hotel Miami Beach

2015 decemberében, tehát csak pár évvel ezelőtt nyílt meg az argentin Alan Faena szállodamágnás Miami Beachen lévő 169 szobás hotelje - a szálloda pedig már most olyan nagy hírnévnek örvend, hogy azt szinte fokozni sem lehetne!

Kezdjük is azzal, hogy a hotel egész belsőjét a Moulin Rouge és A nagy Gatsby filmek Oscar-díjas kosztümtervezője, Catherine Martin és rendezője férje, Baz Luhrmann álmodták meg merően színes és retro stílusban. Vannak itt tigris-és leopárdmintás kanapék, piros bőrfotelek, bársony függönyök és pálmafás tapéták is - de ami a legmegdöbbentőbb, az talán a 24-karátos arannyal futtatott  mammut-csontváz a szálloda előtt, melyet Damien Hirst alkotott meg. (Igen, talán még emlékeztek: ő dizájnolta meg a világ legdrágább - és minden bizonnyal a legízléstelenebb - lakosztályát a Las Vegasban lévő Palms Casino Resortban. A cikket megnézhetitek ITT.)  

A szálloda tehát főleg a minimalistának cseppet sem mondható, késői art-deco stílusban berendezett helyiségeinek köszönheti a hírnevét. Valljuk be: ide egy hétköznapi turista kevés eséllyel teszi be a lábát, hiszen nem mindenki tudja magát jól érezni egy ennyire túlnagyolt, már-már giccsesített szállodában (csak nézzétek végig a képeket). A Faena hotel ennek ellenére megy és ragyog, köszönhetően a hatalmas spájának, két éttermének és persze az exhibicionista utazóknak. Az árak 90 ezer forinttól kezdődik, a legexkluzívabb lakosztálya pedig a világ egyik legdrágább lakosztályának bizonyuló ötszobás penthouse, melyért 15 millió forintot (!) kérnek el egy éjszakára. 

The Setai Miami Beach

Bali Miami Beachen - nagyjából így tudnám jellemezni ezt a rendkívül ízléses, ázsiai ihletésű szállodát, mely az 1937-es Depsey Vanderbilt Hotel egykori art deco-stílusú épületében kapott helyet. A szálloda Miami Beach legközpontibb helyén található, a környék tele van jobbnál jobb éttermekkel, üzletekkel és szállodákkal - a The Setai viszont minden szomszédos hotelt leelőz fantasztikus, óceánparti elhelyezkedésével és szuper dizájnjával.

Ha már dizájnról van szó: a szálloda legtöbbet fotózott eleme a fő képen is látható három infinity pool (Miami legmenőbb medencéi, sok sztár szokott itt bulizni), de a négy kezelőhelyiséges The Spa at The Setai, az ázsiai ételeket kínáló Jaya's és az Ocean Grill friss tengeri herkenyűs étterme is igencsak menő. Sajnos a "menőség" az árakon is látszik, ugyanis négyzetméter árakra lebontva Miamiban ez a szálloda kínálja a legtöbbért a szobáit - egy éjszaka 180 ezer forintért kezdődik a Setaiban.

A szálloda legdrágább lakosztálya egyébként a teljes 40. emeletet elfoglaló, kétszobás, privát medencés/jacuzzis Penthouse Suite, mely az USA egyik legdrágább szállása a maga 7,8 millió forintos éjszakánkénti árával. Igaz, a Buckingham-palota egykori inasa, Andrew Marston szolgálja itt ki a vendégek minden igényét. Hogy megéri-e itt egy éjszaka alatt eltapsolni egy kocsi árát? Döntsétek el ti. 

The Ritz-Carlton Bal Harbour

A szálloda legexkluzívabb lakosztálya a legfelső, 18. emeleten lévő kétszobás, 261 négyzetméteres Presidental Suite, melyhez az "általánosságokon" kívül négy óriási napozóterasz, egy nyolcfős vacsoraszoba, egy hatfős moziszoba, egy szauna, egy masszázsszoba, egy hatalmas zongorával felszerelt nappali, valamint egy bár is jár. A lakosztály 1,3 millió forintért lehet kivenni egy éjszakára, de már egy egyszerű deluxe roomot is találhatunk a Ritz-Carlton Bal Harbourban 130 ezer forintért. 

Mandarin Oriental

Miami egyik legmenőbb mesterséges szigetén, a belváros és a Fisher Island között található Brickell Keyen helyezkedik el a Mandarin Oriental nagyvilági és modern, 326 szobás gigaszállodája. Az, aki imádja a városi nyüzsgést, a luxust, a pezsgő életet, na meg persze a kifogástalanul tökéletes medencéket, az biztosan odáig lesz ettől a szállodától. De nézzünk is kicsit körbe benne! 

A szálloda lobbyja már önmagában is egy csoda a hatalmas, több emeletet felemésztő üvegablakaival és sárgás árnyalatú márványpadlójával együtt, a meleg színtónusú bútorok, a látványos mennyezetvilágítás, a bársony fotelek és a minimalista faasztalok pedig tökéletesen adják azt az ázsiai feelinget, amit minden Mandarin Orientalban lehet érezni. Tulajdonképpen ez a hotel ugyanúgy lehetne Szöulban, Pekingben, Bangkokban vagy Szingapúrban, mint Miamiban - sokan pedig pont ezt az állandóságot szeretik, ha a Mandarin Orientalba jönnek.

A szálloda szobái is hasonló stílusban vannak berendezve, mint azt már a többi Mandarin Orientaltól megszokhattunk: tágas világos terek, fafelületek, orchideák és szuper hangulatvilágítás fogja itt a vendégeket, de a szolgáltatások terén is kiemelkedő a hotel. A Mandarin Oriental büszkélkedik ugyanis Miami (egyik, ha nem) legjobb spájával, amely három emeletet (!) foglal el és 17 (!) kezelőhelyiséget tudhat a magáénak. Azért ez nem semmi! 

Ezenkívül érdekes lehet tudni azt is, hogy a Mandarin Oriental egyike azon kevés helyi hoteleknek, akik saját fehér homokos stranddal rendelkeznek (Oasis Beach Club) - belépés persze kizárólag csak a vendégeknek, ezért ne is próbálkozzon senki, aki csak errefelé úszkálna egyet... A szálloda ezenkívül híres az MO Lounge + Bar bárjáról, az AZUL bisztrójáról, valamint a La Mar by Gastón Acurio nevű étterméről is, mely rendkívül nagy népszerűségnek örvend a helyi felső tízezer körében. Egy éjszaka 80 ezer forinttól kezdődik.

Four Seasons Hotel at the Surf Club

Szintén Miami Beach Bal Harbour részén, de kicsit délebbre található a Four Seasons Hotel at the Surf Club nevű szállodája, mely eredetileg 1930 óta üzemel, de több tulajdonost is váltott azóta. A mai formájában a 72 szobás hotel 2017 óta működik és tobb olyan exkluzivitást is található benne, melyet sehol máshol a világon nem lellhetünk fel. 

Az egyik ilyen az olasz Sersale-család világhírű, Le Sireneuse éttereme, melyet Positano mellett csak itt látogathatunk meg, a másik a hotelhez tartozó 119 privát rezidencia (melyek főleg hosszútávra bérelhetők), a harmadik pedig a hotel 40 (!) medence melletti nappali cabanája, melyekhez légkondicionált berendezés jár. Az tuti, hogy itt el lehet viselni a legnagyobb hőséget is - igaz, egy éjszaka 340 ezer forinttól kezdődik a hotelben, a cabanákért pedig külön kell fizetni.

A szálloda (és Miami Beach egyik) legexkluzívabb lakosztálya egyébként a két emeletes, négyszobás, 6,5 fürdőszobás Marybelle Penthouse Suite, melyhez természetes egy rooftop terasz is jár privát medencével (fotókat találhattok róla a galériában). Hogy mennyibe kerül? Nem kevesebb, mint 9 millió forintba egy éjszakáért! 

The St. Regis Bal Harbour Resort

Egyszerűen mesés - csak ennyit tudok hozzáfűzni ehhez az óceánfronti gigahotelhez, melynek mind a 243 szobája és lakosztálya (!) óceánfronti erkéllyel rendelkezik. Nem rossz, ugye? A 24 emeletes resort Miami Beach északi részén, Bal Harbournál helyezkedik el, a Bal Habour bevásárlóközponttal szemben - de egy viszonylag nyugis környéken, hiszen a Collins Avenue itteni túloldalán már a milliárdos üzletemberek csillogó-villogó villái ékeskednek. 

A 2014-ben felújított hotel belsőjét a Yabu Pushelberg dizájnteam álmodta meg, egymással tökéletes összhangban lévő Art Deco-stílusú bútorokkal, szürkés, bézses, világos árnyalatokkal, valamint különböző kristály-és tükörfelületekkel - a tökéletes eredmény pedig önmagáért beszél.

A szálloda egy 11 kezelőhelyiséges, 1300 négyzetméteres Reméde Spával is rendelkezik, ahol az aromás gőzfürdőtől és a masszázsoktól kezdve a finn szaunákon át rengeteg kényeztető relaxációs programot kínál, a St Regis Athletic nevet viselő fitnesszközpontja pedig az egyik legjobb a környéken. Érdemes még megemlíteni a hatalmas tárgyalótermeket (sok eseményt rendeznek itt meg) és az öt különböző éttermet is, ahol francia, mediterrán, japán vagy amerikai ételeket egyaránt lehet fogyasztani.

Egy éjszaka a deluxe szobában 290 ezer forintba kerül, a legexkluzívabb szállás pedig a kétszobás Royal Oceanfront Suite, melyért kicsivel több, mint egy millió forintot kérnek el. 

Acqualina Resort & Spa

Miami belvárosától kicsivel messzebb, már-már Hollywoodnál, a Sunny Isles Beachnél található a környék legmenőbb családi szállodája - egy 51 emeletes luxuspalota, ami annyira extra, hogy nem lehet nem észre venni. 

A mediterrán ízlésű Acqualina Resort & Spa hatalmas mérete ellenére "csak" 98 szobával és lakosztállyal rendelkezik - ezek viszont hatalmas méretűek, a legtöbben pedig van konyha is, ami elég hasznos, ha kisgyerekekkel utazik az ember. Érdekesség, hogy Miamiban ez az egyetlen szálloda ami közvetlenül a strandon van - tehát, ha la akarsz sétálni a strandra, még egy publikus járda vagy kerékpárút sem áll az utadba.  Azért ez elég menő, főleg akkor, ha gyerekekkel nyaralunk. Legalábbis én imádom az ilyen szállodákat, sokszor csak azért választok egy-egy tengerparti hotelt, hogy még a legkisebb út se zavarjon be a képbe. Na de vissza a szállodához! 

Az egész resort úgy lett kialakítva, hogy a család egésze tudja élvezni: többek között van itt 5 db medence, hatalmas játszótér, egy jó kis beach klub, csomó játék, embernagyságú sakktábla és még sorolhatnám. 

A szálloda legexkluzívabb lakosztálya a 46. emeletet elfoglaló, 720 négyzetméteres, 3 hálós-és öt fürdőszobás penthouse, ahol a privát medencén, a 10 személyes étkezőn, az óceánfronti teraszon és a mozitermen kívül még csomó más extra is van. Ez mondjuk 5,4 millió forintba kerül egy éjszakára, de már 160 ezerért is kifoghatunk egy

Az összeállítás szubjektív, ezért tapasztalataitokat, véleményeiteket várom kommentben és/vagy emailen (gretta@gretta.hu) keresztül. A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © Fontainebleau, Fisher Island Club, EDITION, Faena, The Setai, Ritz- Carlton, Mandarin Oriental, Four Seasons, St. Regis, Acqualina

—————————————————————————————————————————————

   'A világ legexkluzívabb szállodái' című cikksorozat további összeállításai:

Bahamák|Bali|Dominikai Köztársaság|Dubai|Kréta|Las Vegas|Los Angeles|London|Maldív-szigetek|Miami|New York|Párizs|Santorini|Zakynthos

 ————————————————————————————————————————————— 

 

süti beállítások módosítása