Gretta

Párizs 10 legexkluzívabb szállodája

2020. február 25. - Gretta

Párizs, a fények városa tele van szebbnél szebb luxusszállodákkal, melyeknek exkluzivitását aligha lehetne felülmúlni! Most bemutatom nektek a 10 legelitebb párizsi hotelt, ahová belépést csak a milliárdos hírességek, a tehetős sztárok és a felső tízezer tagjai nyerhetnek. Neked melyik a kedvenced?

Hotel Plaza Athénée

A Valentino, a Max Mara, a Louis Vuitton és a Bottega Veneta divatházak mellett, az Avenue Montaigne sugárútján fekszik a Hotel Plaza Athénée - exkluzívitásáról sokat elárul, hogy a szállodából közvetlenül megközelíthető a gyémántóriás Harry Winston szalonja és sokak szerint ebből a hotelből a leggyönyörűbb az Eiffel-torony látképe.

A Hotel Plaza Athénée mindemellett Alain Ducasse többszörös Michelin-díjas séfet tudhatja a saját éttermében, a szállodában működő spa pedig egyedül itt kényezteti Dior bőrápolási termékekkel a vendégeket. Azt hiszem, minden érdekességet elmondtam, amit tudni érdemes. Egy éjszaka minimum 400 ezer forintba kerül. 

Ritz Paris

Közel négy évig tartó friss renováláson esett át a Place Vendomen található szálloda, melyet csupa-csupa drága ékszerüzlet vesz körül: balról a Rolex és az Omega, jobbról pedig a Cartier és a Bvlgari szomszédságában áll. Az biztos, hogy a tehetős vendégeknek nem kell messzire urazni, ha egy gyémánt nyakékre vágynak! 

A híres vendégek közé tartozott Marcel Proust és F Scott Fitzgerald is, Coco Chanel pedig saját apartmannal rendelkezett a hotelen belül. Nem véletlen, hogy itt nyílt meg a világelső Chanel Spa is a Ritz Club-ban! Vendégeik a leginkább az elegáns old-hollywood hangulatot és az érzéki glamúrt kedvelik a szállodában - nem meglepő módon, rendkívül drága áron, minimum 430 ezer forintért hajthatják itt álomra a fejüket.

Four Seasons George V 

Az Avenue George V-n, egy 17. századi épületben áll az 1928 óta működő szálloda, melynek szomszédságában a Bentley és a BMW szalonok, pár sarokra tőle pedig a nagy népszerűségnek örvendő Ladurée cukrászda áll. Állítólag Gwyneth Paltrow színésznő a hotel 244 szobájának egyikében töltötte a mézes heteit, a forró csoki pedig itt a legjobb egész Párizsban.

A szállodában működő mindhárom étterem több Michelin-díjjal van jutalmazva, a spa-és wellnessrészleg pedig nemrég lett felújítve: az új spa márványkádalla, két hammam fürdővel, valamint a legmodernebb technológiával és gépekkel ellátott konditeremmel várja a kedves vendégeket. Ki kell nyitnia a tárjácát annak, aki itt szeretne aludni: még az összeállításban szereplő hotelek közül is az egyik legdrágább - egy éjszaka min. 340 ezer forintba kerül.

Le Royal Monceau, Raffles Paris

A Champs Elysées-től és az Arc de Triomphe-tól csupán pár lépésnyire található a Le Royal Monceau, Raffles Paris vibráló eleganciával megtűzdelt szállodája. A kortárs ingatlant Philippe Starck építész tervezte, 149 szoba és lakosztály található benne, valamint otthont ad egy 99 fős privát mozinak és egy exkluzív art deco gyűjeménynek is. Ez a szálloda büszkélkedik a leghosszabb párizsi medencével, spa-, wellness-, és konditermes részlegük mellett pedig rendszeresen tartanak jóga és pilates csoportos órákat az itt dolgozó sportoktatók - azt hiszem, nincs rossz munkájuk!

Természetesen itt is található egy Michelin-díjas étterem (mégpedig a hamisíthatatlan olasz ételeket kínánó Il Carpaccio), a tésztafinomságokat és süteményeket pedig a világhírű cukrász, Pierre Hermé készíti el. A királyi bánásmódért minimum 270 ezer forintot kell fizetni egy éjszakáért.

Hotel de Crillon

A Place de la Concorde-n álló szálloda közvetlen szomszédságában az amerikai nagykövetséget, valamint a Diort, a Hermést, a Guccit és a Ladurée cukrászdát is megtalálhatjuk, legfelső emeletéről pedig csodás kilátás nyílik az Eiffel-toronyra. A Hotel de Crillont 1758-ban építették, 2018-ban pedig egy teljes körű renováláson esett át - többek között ennek is köszönheti modern, luxusérzetű berendezését. A Rosewoods Hotels & Resorts szállodalánc által birtokolt hotel 78 szobával, 36 lakosztállyal és 10 elnöki lakosztállyal büszkélkedik, melyek közül kettőt a Chanel egykori legendás tervezője, Karl Lagerfeld rendezett be. Egy éjszaka 280 ezer forinttól indul. 

Sangri-La Hotel Paris

A Sangri-la Paris műemlék épületét 1896-ban építették Napóleon fiának, Bonaparte hercegnek - azóta szállodává alakították át és meseszerű panorámát biztosít a Szajna túloldalán lévő Eiffel-toronyra. Közelében kormányépületek, nagykövetségek és nagymúltú galériák találhatóak, tehát mondhatjuk, hogy Párizs leg-legdrágább utcájában, az Avenue d'léna-n helyezkedik el. A Sangri-la Paris 101 szobával és lakosztállyal, Párizs legnagyobb beltéri medencéjével, valamint egy kétcsillagos Michelin-díjas étteremmel (L'Abeille) büszkélkedik. Egy éjszaka itt 280 ezer forintba kerül. 

La Réserve Paris Hotel & Spa

A Sangri-la Paristól mindössze kétszáz méterre, a spanyol és a thai nagykövetség, valamint a Chaillot-palota mellett helyezkedik el a párizsi hotelek elitjének számító La Reserve, ami Napóleon féltestvérének egyik ingatlanja volt. A szálloda annyira exkluzív, hogy csak 26 szobát és 14 lakosztály tartalmaz (melyek többségéhez "jár" egy privát komornyik) és nincsen room service menü - a vendég bármit kérhet, a séfek személyre szabottan készítik el azt a vendég részére. Egy éjszakát jelenleg 450 ezer forintért kínálnak a legegyszerűbb szobában.

Le Bristol Paris

Az Oetker Collection német szállodalánchoz tartozó Le Bristol Paris az előbb említett La Réserve Paris Hotel&Spa közvetlen szomszédságában helyezkedik el - csak egy utcasarok választja el egymáshoz a két hotelt. Párizs egyik legdrágább szállodája, mely egy 1200 m²-es privát kertrésszel és egy medencével ellátott rooftop terasszal is rendelkezik - utóbbi csodálatos kilátást nyújt az Eiffel-toronyra. Díjnyertes spájának termékeit a La Prairie biztostja, két étterme pedig összesen négy Michelin-csillagos nyert. Azt hiszem,ebbe a hotelbe már tényleg csak azok járnak, akiknek semmi nem elég luxi! 

Mandarin Oriental

Párizs szívében, az elegáns luxusszalonok (pl. Louis Vuitton, Goyard, Chanel), a Louvre és a híres Angelina Paris cukrászda utcájában, a Rue Saint-Honorén fekszik a Mandarin Oriental exkluzív eleganciát képviselő szállodája. A tökéletesen kivitelezett, kívül-belül gyönyörű ötcsillagos hotel 138 szobával és 39 lakosztállyal várja a vendégeket. Sokak szerint a Mandarin Oriental Paris legkülönlegesebb szállodája: saját étterme, bárja és spája pedig több díjat is elnyert már - nem csoda, hogy aranyáron adják a szobáikat. Egy éjszaka 320 ezer forinttól indult. 

The Peninsula Paris

A világ egyik legexkluzívabb szállodalánca, a kínai bázisú Peninsula 2014 augusztusában nyitotta meg első európai hoteljét - hol máshol, mint a fények városában, Párizsban! A szálloda az Arc de Triomphe és az elegáns luxusbutikok közvetlen közelében, egy 19. századi ingatlanban kapott helyett, a belsejében pedig abszolút érződik  az ázsiai stílusérzék hatása. A Peninsula Paris 200 szobával és lakosztállyal rendelkezik, a fürdőszobák pedig a legelegánsabb márványcsempével vannak kirakva. Egy éjszaka 230 ezer forinttól kezdődik.

Az összeállítás szubjektív, ezért tapasztalataitokat, véleményeiteket várom kommentben és/vagy emailen (gretta@gretta.hu) keresztül. A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © Plaza Athénée, Ritz, Four Seasons, Le Royal Monceau - Raffles Paris, Hotel de Crillon,  Sangri-La, La Réserve, Le Bristol, Mandarin Oriental, The Peninsula

—————————————————————————————————————————————

   'A világ legexkluzívabb szállodái' című cikksorozat további összeállításai:

Bahamák|Bali|Dominikai Köztársaság|Dubai|Kréta|Las Vegas|Los Angeles|London|Maldív-szigetek|Miami|New York|Párizs|Santorini|Zakynthos

 ————————————————————————————————————————————— 

 

süti beállítások módosítása